SHARE
schimbul de ulei

Românii nu au nici o treabă cu schimbul de ulei, marea lor majoritate. De fapt am putea să-i catalogăm în funcție de momentul în care aleg să facă schimbul de ulei la mașinile cu care-și fac treaba zilnic. Nu mai punem în discuție că nu prea folosește nimeni un ulei de motor de calitate, că doar suntem țara lui „ieftin și mult”, nu „puțin și bun”… Așadar, să vedem 3 tipuri de români clasificați de în funcție de momentul ales pentru schimbul de ulei de la mașină…

3 tipuri de români, în funcție de momentul ales pentru a face schimbul de ulei

  1. Conștiinciosul. Este poate acel 10% din totalul proprietarilor de mașini care nu fac schimbul de ulei la 15.000 de kilometri, cât scrie pe cutia uleiului, fac schimbul la 12.000, maxim 13.500. Este genul de om care știe că în România uleiurile nu sunt atât de calitative indiferent de marcă și nu vrea să riște o uzură din această cauză.
  2. Delăsătorul. Este genul de român destul de întâlnit, cel mai întâlnit am putea spune, undeva la 70% care nu ține cont de numărul de kilometri parcurși. Mereu depășește cei 15.000 cu mult, dar nu-i pasă. Ceva de genul „Las-o bă că merge și așa, am mai depășit și nu s-a întâmplat nimic”… Oamenii nu înțeleg că dacă depășești acel număr de kilometri nu se strică mașina instant, e o uzură care se acumulează în timp. 70% din proprietari așa sunt.
  3. Nepăsătorul. Este genul de român care are o mașină pe Bulgaria sau adusă personal din străinătate cu care-și face treaba 3 ani de zile fără să schimbe uleiul. Da, există oameni cărora nu le pasă de mașini și care merg cu ele până ajung bune de dus la dezmembrări. Există oameni cate evită orice leu investit în mașină, cam 20% din proprietarii de autovehicule sunt nepăsători.

Cam acestea sunt cele 3 tipuri de persoane care conduc autovehicule în România. Dacă am omis vreun gen, să-mi fie cu iertare, să-mi lăsați în comentarii dacă aveți ceva idei.

Voi când schimbați uleiul de motor și în care categorie v-ați încadra?

 

Articole Recomandate

Cât de mult contează prețul atunci când ai nevoie de foraje puțuri de mare adânc... Puțurile săpate la mare adâncime deși sunt mai costisitoare, aduc după sine o apă de foarte bună calitate. De asemenea, aceste foraje sunt oarecum imp...
Câți bani poți face cu o investiție în Ethereum? Investițiile în Ethereum (una dintre cele mai importante monede virtuale  din lumea crypto) sunt pe val. Chiar dacă nu discutăm despre Bitcoin, despre...
Cum trebuie să fie buchetul de trandafiri perfect? Atunci când vrei să faci impresie bună dăruind flori, cu siguranță începi să cauți într-o florărie online cel mai frumos buchet de trandafiri. De ce î...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here