Home Review Sony lansează Xperia 1 III și Xperia 5 III – flagship-uri de...

Sony lansează Xperia 1 III și Xperia 5 III – flagship-uri de top cu un ZOOM incredibil 

2502
0
Sony Xperia 1 III

În ultimii ani, Sony s-a cam lăsat pe tânjeală în ceea ce privește dezvoltarea smartphone. Compania a avut în trecut o perioadă foarte bună în care a reușit să-și facă un renume pe piața telefoanelor mobile, însă odată cu apariția conceptului smartphone, aceasta nu s-a mai ridicat la înălțimea așteptărilor. Din fericire în 2021, cei de la Sony revin pe piață cu o sete incredibilă de dominare pe anumite sectoare. Doar ce au lansat două flagship-uri incredibile Xperia 1 III și Xperia 5 III, care dețin o tehnologie absolut incredibilă pe parte de camere foto. 

Sony Xperia 1 III și Sony Xperia 5 III – specificații de bază

Diferența dintre Xperia 1 III și  Xperia 5 III constă în principal în display. Xperia 1 III  vine cu un display de 6,5 inch 4k oled (21:9)  în timp ce Xperia 5 III  vine cu un display de 6,1 inch Full HD+ (21:9). Totuși indiferent de dimensiune, ambele display-uri dispun un refresh rate de 120 de Hz.

Xperia 1 III vine cu 12 GB RAM și 256 GB memorie internă, versus 8GB RAM și 128 sau 256 GB memorie internă pentru Xperia 5 III. În rest cele două telefoane sunt aproape identice.  Ambele dețin un procesor Snapdragon 888, baterie de 4.500 mAh, încărcare rapidă de 30w pe fir, cititor de amprentă instalat pe lateral, rating  IP65 și IP 68. Foarte interesant este faptul că pentru aceste două dispozitive, cei de la Sony garantează o baterie sănătoasă  timp de trei ani, dacă se folosește setarea pentru încărcare adaptivă, setare menită să prevină degradarea în timp.

Sony șochează lumea smartphone din nou prin intermediul camerei foto periscop 

Cele două dispozitive seamănă și la capitolul camere foto. Acesta dețin o cameră pentru selfie frontală de 8 Megapixeli  și trei camere de 12 Megapixeli pe spate. Cele trei camere de 12 Megapixeli pe spate au următoarele funcții: 

  • o cameră de 12 megapixeli (f/1.7, OIS)
  • o cameră de 12 megapixeli ultrawide (f/2.2)
  • o cameră de 12 megapixeli periscop

Camera de 12 Megapixeli periscop are încorporate niște lentile care pot simula un obiectiv foto de 70 de mm cu f/2.3 sau un obiectiv foto de 105 mm cu f/2.8. Astfel se poate obține o modificare din Zoom 3x în Zoom 5x  fără să fie necesare lentile speciale pentru Zoom. 

Această tehnologie a mai văzut două la telefoanele Oppo, dar Sony spune că este prima companie din lume care o prezintă în zona comercială pentru telefoanele mobile. Una dintre îngrijorările legate de această cameră periscop este faptul că zoom-ul cuprins între 3x și 5x își poate pierde din calitate întrucât este posibil ca această cameră să nu poată să combine în mod corect pozele făcute cu lentile diferite 3x și 5x. Dar poate că Sony a reușit să facă această cameră să funcționeze cu ajutorul  tehnologiei bazată pe inteligență artificială numită „super zoom resolution”, tehnologie capabilă să aducă în prim plan o distanță focală de până la 300 mm. 

Producătorul japonez a acordat atenție sporită modul lui Pro din aplicația camerei foto,  introducând și un mod Basic. Modul basic oferă funcții precum panorama, efect bokeh, etc. Ambele dispozitive Android lăsate de Sony vin cu lentile Zeiss, capabile să filmeze 4k/120fps. 

Sony Xperia 1 III și Sony Xperia 5 III au în continuare port de 3.5 mm audio

Pe lângă design și camere foto senzaționale, dispozitivele Android Sony au ieșit mereu în evidență și cu audio. Drept dovadă producătorului japonez oferă și pentru aceste două dispozitive portul de 3,5 mm pentru căști, boxe stereo 360 Reality Audio, 360 Spatial Sound, compatibilitate Dolby Atmos  și suport pentru Hi-Res Audio. 

Când ne putem aștepta să vedem cele două telefoane în magazine? Ei bine, acestea vor ajunge pe rafturile din Statele Unite în vara lui 2021, așa că este posibil să ajungă și în România la finalul verii. Desigur luând în calcul criza de absolut orice componentă electronică cauzată de pandemia de Covid 19, este posibil ca  data de apariție să fie amânată câteva luni. În ceea ce privește prețurile, Sony Xperia 1 II se vinde acum În România cu puțin peste 5000 RON, așa că este foarte probabil ca în momentul în care Sony Xperia 1 III să apară în magazine, să aibă un preț asemănător,  noi sperăm să aibă un preț un pic mai mic decât Sony Xperia 1 II. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here