Home Tutoriale Nu merge microfonul pe telefonul Android? Iată cum poți rezolva problema

Nu merge microfonul pe telefonul Android? Iată cum poți rezolva problema

259
0

Un microfon nefuncțional este o problemă destul de mare în ziua de azi pentru oricine. Pe lângă faptul că nu vom mai putea folosi telefonul pentru apeluri GSM, nici măcar să discutăm prin aplicații online precum WhatsApp sau Facebook Messenger nu vom mai reuși. Dacă microfonul telefonului nu mai funcționează, nu te mai aude efectiv, iară ce poți încerca. Sunt câteva sfaturi simple dar de efect, care cu siguranță vor ajuta pe mulți dintre voi.

Cum să repari un microfon nefuncțional pentru un telefon Android

  1. Verifică dacă microfonul de sistem este pornit. S-ar putea să fie pe mute. Se întâmplă destul de des ca cineva să apese anumite combinații în meniu fără să-și dea seama și să se trezească apoi cu ceva nefuncțional. Poți verifica acest lucru accesând secțiunea Settings > Security and privacy > Privacy > Privacy controls și pornește Microphone access.
  2. Curăță grila microfonului. Mai intră praf acolo, mai trebuie curățată din când în când. De asemenea, dacă ți-ai cumpărat recent o carcasă pentru telefon, asigură-te că aceasta nu acoperă microfonul. Poți folosi acea cheiță cu care scoți tăvița pentru cartela SIM pentru a curăța microfonul. Nu te grăbi și nu forța microfonul.
  3. Verifică permisiunile aplicațiilor. Fiecare aplicație are nevoie de permisunile utilizatorului pentru a folosi camera foro sau microfonul. Dacă ți se întâmplă ca microfonul să nu-ți funcționeze doar într-o anumită aplicație, verifică dacă aplicația are permisiunea de a accesa microfonul. Merci la Settings, Apps și alege aplicația care te interesează, apoi selectează Permissions. Pentru microfon alege Allow și în mod expres Allow only while using the app.
  4. Închide alte aplicații. Este posibil ca una dintre ele să aibă deja acces la microfon și din această cauză, aplicația care te interesează pe tine sau oricare altă aplicație care ar necesita acces la microfon, nu va mai funcționa. Două aplicații Android care folosesc aceleași resurse hardware pot să se ciocnească între ele.
  5. Restartează telefonul. Deși ar fi prima soluție la care ar trebui să apelezi atunci când constați că telefonul Android nu mai funcționează corect, o lăsăm la urmă, alături de resetarea la setările din fabrică. Dacă telefonul nu își revine după cele 4 puncte de mai sus, restartarea și resetarea la setările din fabrică rămân cam singurele soluții.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here