Home Diverse BACTERIILE DIN FORAJE NU TREBUIE IGNORATE – PROBLEMA SE REZOLVA SIMPLU CU...

BACTERIILE DIN FORAJE NU TREBUIE IGNORATE – PROBLEMA SE REZOLVA SIMPLU CU UN STERILIZATOR UV

985
0

În momentul în care ai în curtea casei un foraj pentru apa potabilă, trebuie să fii sigur că apa provenită din pământ chiar este bună de băut. Analiza apei în laborator este singura care poate aduce transparență în această problemă și se poate întâmpla să rezulte un buletin care să scoată în evidență negru pe alb faptul că apa are o concentrație bacteriologică mult peste limita legală. Ce-i de făcut în această situație? Ei bine, se recomandă instalarea unui sterilizator UV, un aparat ultra modern care rezolvă problema bacteriilor fără niciun fel de chimicală.

Cum funcționează un sterilizator UV?

Sterilizatorul UV folosește razele ultraviolete pentru a iradia bacteriile, virușii, algele, fungii din apă. Este un proces foarte simplu de înțeles și foarte curat de întreprins, întrucât nu sunt necesare substanțe chimice pentru eliminarea bacteriilor. Tratarea apei se face instant, în momentul în care apa din cadrul stației de tratare trece prin sterilizator, iar în urma acestui tip de tratament nu rezultă niciun fel de reziduu, este cea mai simplă și cea mai curată metodă de eliminare a bacteriilor care există în acest moment pe piața din România.

Când poate fi montat un sterilizator UV?

Există câteva condiții generale pentru ca un sterilizator UV să fie util în cadrul unei stații de tratare a apei:

  • Duritatea apei este mai mică de 6 gr. G
  • Cantitatea de fier este în limite legale 0.3 mg/l
  • Cantitatea de hidrogen sulfurat este mai mică de 0.05 mg/l
  • Cantitatea de suspensii solide este mai mică de 10 mg/l
  • Cantitatea de mangan este mai mică de 0.05 mg/l

Buletinul de analiză a apei va tranșa situația, dacă apa nu se încadrează în aceste specificații ea poate fi adusă în normă prin instalarea unui dedurizatori, ori a unui deferizator, în funcție de compușii aflați în exces. Evident, sterilizatorul se poate monta din punct de vedere tehnic în orice situație însă nu va mai fi eficient.

Sterilizator UV55W – detalii tehnice și recomandări

Capacitate de tratare a apei până la 2,7 metri cubi pe oră, ceea ce îl transformă într-un sterilizator UV destinat caselor de dimensiuni mici, maxim medii, care au până la 3 băi. Acesta se conectează la stațiile de tratare a apei prin intermediul conexiunii de ¾ și este folosit în special în cadrul stațiilor de tratare a apei cu osmoză inversă.

Becul din componența sterilizatorului UV55 are 55 wați și are o durată de funcționare de aproximativ 8000 de ore (1 an) după care acesta trebuie schimbat. Alimentarea sterilizatorului se face foarte simplu, la priză normală, 220v. Se recomandă instalarea sterilizatorului UV la orizontală astfel încât înlocuirea becului să se facă mai ușor.

Cum se instalează un sterilizator UV55W

De unde poate fi achiziționat sterilizatorul UV55W

Ca și recomandare, acest sterilizator poate fi achiziționat online, prin intermediul magazinelor de specialitate precum topwater.ro. Discutăm despre un magazin de nișă care se axează numai pe produse destinate tratării apei și care are în acest moment cele mai bune prețuri din România. Pe lângă sterilizatoare UV, pe site-ul lor mai găsiți dedurizatoare, sisteme de eliminare fier și mangan, filtre de apă, sisteme osmoză inversă și ultrafiltrare, filtre cu autocurățare, teste pentru apă, sisteme pentru denitrificarea apei, filtre centrifugale, pompe pentru dozare, cu alte cuvinte sisteme complete pentru tratarea apei, indiferent de compușii apăruți în exces în buletinul de analiză a apei.

În plus, cei de la topwater.ro sunt dispuși să petreacă timp cu fiecare client în parte în cazul în care există nelămuriri, astfel încât să nu existe niciun fel de problemă după achiziție, la client să ajungă fix aparatura care să-i rezolve problema. Retururile nu înseamnă decât timp pierdut pentru toată lumea iar cei de la topwater.ro au înțeles acest aspect foarte bine. Rămâne să vă convingeți singuri dacă veți achiziționa produse din magazinul lor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here