SHARE
fișier APK

Dacă deții un dispozitiv ce rulează Android (tabletă sau telefon), și ai auzit la un moment dat de APK, te-ai întrebat oare ce dumnezeului este și cu ce se mănâncă? Înțelegerea acestui concept de fișier APK este esențială dacă ai de gând să instalezi softuri din alte surse, diferite de Play Store. Imediat vom discuta despre ce este un fișier APK, cum se descarcă și cum se instalează.

Ce este un fișier APK?

Cum Windows-ul folosește fișierele .exe pentru a instala un program, Android folosește aceste APK-uri. APK este un format de fișier folosit pentru a instala aplicații pe sistemele Android.

De ce ar vrea cineva să instaleze un fișier APK?

Poți instala fișiere APK pentru a avea acces la noi versiuni de aplicații Android, cu mult înainte ca versiunile oficiale să fie lansate. Aceste APK-uri de Android îți permit să vezi și să testezi noile funcții ale aplicației pe care în mod normal tu nu le vei primi pe telefonul tău. De asemenea, mai sunt acele softuri, aplicații, care sunt restricționate regional.

Fișierele APK de asemenea îți permit instalarea aplicațiilor care nu se găsesc în PlayStore și care de altfel sunt foarte multe la număr. Ai grijă totuși, să nu instalezi aplicații furate. Știm cu toții că pirateria nu este un lucru bun și nici nu trebuie promovată.

Cum instalezi o aplicație APK?

Cum descarci o aplicație APK pe calculator și cum o instalezi în telefon?

Sunt multe site-uri de APK-uri pe net așa că ai grijă să alegi unul de încredere dacă ai de gând să descarci asemenea fișiere. Unele APK-uri pot să conțină viruși care evident vor compromite securitatea dispozitivului. Așadar, multă atenție atunci când descarci și instalezi o aplicație din afara Play Store. Cel mai sigur site de unde poți descărca APK-uri, deși nu ar putea nimeni să garanteze 100% pentru el, este APK  Mirror.

Ca să revenim la întrebarea cum instalezi APK-uri de pe calculator, în primul rând trebuie să descarci fișierul. Înainte de a-l putea instala, asigură-te în setările telefonului că sunt permise instalările de aplicații 3rd party:

Menu > Settings > Security > bifează Unknown Sources

Conectează-ți telefonul la calculator prin USB și pune-l în modul Media Device. Apoi, copiază fișierul APK în memoria telefonului tău, probabil o vei găsi în My Computer. După ce ai terminat, navighează de pe telefon în folderul cu pricina și vei avea opțiunea Install după ce selectezi APK-ul.  Asta e tot.

Cum instalezi un fișier APK direct de pe telefon

Ei bine, poți descarcă APK-urile direct din browserul telefonului sau tabletei. Deschide browserul, mergi pe site-uri de genul APKmirror.com și descarcă APK-ul care te interesează, după ce se termină de descărcat mergi în folderul Downloads sau unde a downloadat fișierul cu pricina, și cam atât. Îl selectezi și îl instalezi…

Articole Recomandate

Vrei să ascunzi ceva în telefon? Fii atent la această funcție specifică Huawei H... Dacă ai un telefon Android, există câteva modalități de a ascunde anumite date: muzică, poze, filme, documente text, etc. Ei bine, telefonul Honor al ...
Cum elimini bara Google Search pe telefoanele Android Google are un obicei de enervant prin care obligă utilizatorii de telefoane/tablete Android să folosească serviciile/aplicațiile lor. Acesta este și m...
Cum calibrezi busola pe telefonul Android? Tuturor ni s-a întâmplat chestia asta, să încerci să folosești GPS-ul și aplicația să nu te îndrume către direcția potrivită, să se miște aiurea sau d...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here