Home Review REVIEW SONY XPERIA 1 V

REVIEW SONY XPERIA 1 V

731
0

TELEFOANELE SMART SONY sunt oarecum nișate pe caracteristicile foto și video, care le fac să piardă mult din atractivitatea generală, nu mai punem la socoteală prețul, telefoanele Sony costă mult mai mult decât chiar și iPhone-ul de top. Noul Xperia 1 V nu schimbă nimic tradiția – costă 1.399 de dolari, cu 200 de dolari mai puțin decât predecesorul său absurd de scump, dar totuși costisitor. (În Marea Britanie și Europa, nu există o scădere de preț și veți plăti 1.299 de lire sterline și 1.399 de euro, respectiv.)

Sunt multe de apreciat la Xperia 1 V, întrucât are câteva caracteristici care sunt rare pe telefoanele de înaltă calitate în zilele noastre, dar nu este pentru toată lumea (din cauza prețului, evident).

Xperia 1 V este ușor de recunoscut ca un telefon Sony, cu profilul său înalt și subțire. Primul lucru care m-a surprins când l-am luat în mână a fost cât de bine se simțea și cât de ușor era. Pe spate există Gorilla Glass Victus, deși nu se simte sau nu arată ca sticla. Modelul crestat din jurul ramei de aluminiu aduce un aspect durabil și elegant, care nu vă va da senzația niciodată că o să vă scape din mână. Finisajul este, de asemenea, rezistent la amprente.

Sus, există o mufă pentru căști de 3,5 mm, o raritate în flagship-urile de astăzi. Toate butoanele sunt pe marginea dreaptă, inclusiv un buton de alimentare care funcționează și ca un senzor de amprente și un buton de declanșare al camerei. În partea de jos, puteți deschide un capac pentru a accesa tăvița SIM și – o altă raritate în telefoanele de top de astăzi – un slot pentru card microSD. Acesta vă permite să extindeți cei 256 GB de stocare internă oricând doriți. Xperia 1 V are clasificare IP65 / IP68, ceea ce înseamnă că se va descurca foarte bine în scufundări și ploaie.

O problemă comună cu un senzor de amprente montat lateral este că este se poate declanșa atunci când introduceți telefonul în buzunar sau îl scoateți, ceea ce se și întâmplă în acest caz. Este un loc natural pentru degetul mare să se odihnească atunci când îl țineți cu o singură mână, dar nu mi-a recunoscut întotdeauna amprenta și nu s-a deblocat din prima încercare. Xperia 1 V este, de asemenea, suficient de înalt pentru a face coborârea panoului de notificare cu o singură mână, o procedură de altfel dificilă. Răspunsul Sony pentru această problemă este Side Sense, un meniu suprapus personalizabil care vă permite să ajungeți la absolut tot doar cu degetul mare.

Vedeta dispozitivului este ecranul OLED de 6,5 inci, cu o rezoluție 4K, suport pentru HDR10 și o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Sony se încăpățânează să păstreze raportul de aspect 21:9 și există margini subțiri în partea de sus și de jos care găzduiesc difuzoare stereo frontale și camera selfie. Puneți toate acestea împreună cu setarea imaginii Creator Mode a Sony, care oferă culori precise „așa cum au intenționat regizorii” și aveți probabil cel mai bun smartphone pentru a viziona filme.

De la Extraction 2 pe Netflix, la o varietate de videoclipuri 4K HDR cu animale sălbatice pe YouTube, la filmul SF 65 pe Bravia Core, tot ce am urmărit arăta grozav pe acest ecran. Acesta din urmă este serviciul de streaming puțin cunoscut al Sony și îl primiți un an gratuit cu Xperia 1 V. Difuzoarele frontale sunt impresionant de echilibrate și puternice, cu suport Dolby Atmos, dar aveți și mufa pentru căști și suport pentru 360 Reality Audio pentru un sunet imersiv.

Deși ecranul este excelent pentru filme, există mult conținut cu bare negre pe laterale. Când am transmis unul dintre filmele HD gratuite (S.W.A.T.) în aplicația Bravia Core, a avut un chenar negru, mare, în jurul ei. Cele mai multe jocuri au, de asemenea, bare negre pe laterale. S-ar putea să doriți să dezactivați Creator Mode când nu vizionați un film și să mergeți cu modul standard mai luminos și mai saturat, altfel lucrurile pot părea puțin spălăcite. Nu este cel mai luminos ecran, dar a rămas lizibil la lumina directă a soarelui.

În afară de un moment îngrijorător produs de o greșită configurare a telefonului, când Xperia 1 V s-a încălzit brusc și s-a blocat, performanța destul de bună în cele două săptămâni de testare. (Modelul Xperia IV de anul trecut a avut probleme cu supraîncălzirea, pe care mă bucur să raportez că noul model nu le-a moștenit.) Este alimentat de procesorul Snapdragon 8 Gen 2 al Qualcomm în interior, susținut de 12 GB de RAM. Uneori s-a încălzit ușor în timp ce filma, dar niciodată nu a ajuns fierbinte. Am jucat jocuri timp de câteva ore, menționăm aici Mega Mall Story 2, Real Racing 3 și Kingdom Rush Frontiers și și-a păstrat temperatura normală constantă.

Bateria de 5.000 mAh din Xperia 1 V s-a dovedit suficientă. Am fost surprins să găsesc în jur de 50% rămasă la sfârșitul unei zile medii de navigare pe web, mesagerie, câteva apeluri și câteva ore de jocuri. Îl puteți alimenta și obțineți 50% în jumătate de oră, dar va dura 93 de minute pentru a ajunge de la zero la 100. De asemenea, suportă încărcarea fără fir, wireless, dar la niște viteze mult mai mici, ca toate telefoanele cu wireless charging.

CAMERA FOTO

Sony produce cei mai buni senzori de cameră, dar nu întotdeauna reușește să facă o minune cu propriile sale telefoane. Xperia 1 V are un sistem cu trei camere care este capabil de fotografii grozave, dar aveți nevoie de cunoștințe de fotografie pentru a naviga prin aplicație. Există o cameră principală de 52 MP alături de un telephoto de 12 MP și o cameră ultra-wide de 12 MP. Pe față este o cameră selfie de 12 MP.

Fotografiile făcute cu obiectivul principal sunt clare și detaliate. Sony optează pentru un aspect natural, cu culori impresionant de precise. Îmi place butonul fizic de declanșare. Îl puteți strânge pentru a focaliza și apăsați până la capăt pentru a face o fotografie. De asemenea, funcționează ca o scurtătură pentru a lansa aplicația camerei. Obiectivele ultra-wide și telephoto nu au detaliul obiectivului principal, dar sunt opțiuni practice atunci când doriți să înghesuiți o scenă largă sau să măriți un subiect îndepărtat.

Aplicația camerei are implicit modul Basic, dar există un alt rând de pictograme cu explicații puține sau deloc. Comutați la modul Auto pentru a avea aplicația care detectează scena și alegeți setările potrivite pentru dvs. Dacă știți ce faceți, puteți merge mai departe cu modul Program pentru a controla totul, cu excepția vitezei de declanșare, „prioritatea vitezei de declanșare” pentru capturarea subiecților în mișcare rapidă sau „expunerea manuală” pentru a controla viteza de declanșare și sensibilitatea ISO.

Dacă sunteți un fotograf experimentat sau ați folosit o cameră Sony înainte, probabil că va fi bine, dar toți ceilalți ar trebui să se aștepte la multe necunoscute. Adesea m-am încurcat cu setările, permițând subiectului să scape din cadru înainte de a-l surprinde. Din fericire, există o opțiune pentru a salva trei configurații de setări, dar această aplicație de cameră este departe de a fi prietenoasă cu utilizatorul.

Alături de aplicația Photo Pro, există Video Pro și Cinema Pro. Dacă transmiteți în direct sau aveți nevoie să filmați video de înaltă calitate, controalele pe care aceste aplicații le oferă vă vor bifa căsuțele. Cei mai mulți oameni se vor lipi de înregistrarea video obișnuită. Xperia 1 V poate captura până la 4K la 120fps și videoclipurile pe care le-am capturat au fost fluide și detaliate – nimic de reclamat. Videografii ar putea aprecia faptul că puteți folosi acest telefon ca monitor extern în loc să vă scoateți încă o piesă de echipament.

GREU DE VÂNDUT

O reclamație ar fi că în cutie nu vine literalmente nimic altceva decât telefonul – nici măcar un cablu de încărcare. Sony nu are anunțat nimic oficial privind suportul software. Cel mai probabil, ne așteptăm la două upgrade-uri Android OS și trei ani de patch-uri de securitate. Este mult prea puțin pentru un telefon atât de scump.

Telefoanele Samsung și Google primesc cinci ani de patch-uri de securitate împreună cu patru și trei upgrade-uri OS, respectiv, permițându-vă să vă păstrați telefonul pentru o perioadă mai lungă de timp. Cel puțin Sony nu și-a băgat prea mult coada pe software, telefonul se livrează cu bloatware minim.

Cel mai mare obstacol pentru Xperia 1 V este prețul său ridicat. Dacă vă uitați la o mulțime de filme pe telefon, doriți controale manuale ale camerei, filmați mult video și doriți disperat o mufă pentru căști, este o opțiune tentantă Xperia 1 V. Dar pentru majoritatea dintre noi, acest telefon este pur și simplu prea scump.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here