SHARE

Sistemele ERP destinate companiilor de toate tipurile – mici, mijlocii și mari – au început să-și facă simțită prezența și-n România. Pentru cei care nu au mai auzit până acum termenul, ERP înseamnă enterprise resource planning și este un concept destul de util pentru scăderea cheltuielilor inutile și pentru creșterea performanței la nivel de companie, inclusiv pe parte de productivitate dacă este cazul. Aceste sisteme ERP reușesc să adune toate datele companiei într-o singură bază de date, de la toate departamentele, astfel încât tu ca și manager sau antreprenor, să vezi starea acesteia în timp real.

Este mai mult decât logic faptul că în momentul în care ai toate datele în timp real poți să iei niște decizii mult mai bune într-un interval temporal mai mic, iar aceste acțiuni pot dă te ajute să fii cu un pas în fața concurenței, te pot ajuta să identifici lucrurile care scârțâie la nivel departamental, te pot ajuta să supraveghezi foarte atent deciziile pe care le iau angajații tăi în timpul serviciului. Soluțiile ERP te pot ajuta nu doar să-ți dezvolți afacerea, te pot ajuta și să o salvezi pentru că există multe cazuri în care o decizie bună luată rapid, poate salva compania de la faliment dar contează foarte mult timpul în care ajung informațiile la tine. Atât timp cât discutăm despre informații în timp real, e perfect.

Sistemele ERP sunt o soluție modernă pentru administrarea modernă a afacerilor. E destul de important ca atunci când deținem un business, să încercăm pe cât posibil să profităm de tehnologie, atât pe partea de producție, marketing sau promovare de orice tip, cât și pe parte de administrare. Atât timp cât tehnologia evoluează, societatea evoluează odată cu ea, clienții evoluează și ei iar cei care administrează un business sunt nevoiți să se adapteze schimbărilor. Cei care nu se adaptează nu vor reuși din păcate să rămână pe piață prea mult timp sau dacă o vor face, din păcate, nu vor fi competitivi.

Tu ai curaj să investești într-un sistem ERP dacă ești posesor de business? Spune-mi părerea ta într-un comentariu în secțiunea de mai jos sau dacă folosești deja un asemenea sistem, cu atât mai mult e binevenită o opinie personală.

Articole Recomandate

4 situații în care-ți va fi utilă o baterie externă Bateriile externe nu sunt de ieri, de azi printre noi iar de-a lungul timpului, acestea și-au arătat utilitatea cu vârf și îndesat, mai ales în contex...
2 telefoane ridicole care nu ar trebui să existe la vânzare în Țara Sărăciei... Am aruncat o privire pe eMag să văd ce mai cumpără românii în materie de telefoane mobile. Ce-am văzut listat pe-acolo? Un fiasco total. Pe lângă aces...
Cele mai bune telefoane de buget pe care le poți face cadou de Crăciun Crăciunul se apropie cu pași repezi. Doar câteva zile ne mai despart de cea mai mare sărbătoare a creștinătății și mulți dintre noi suntem în cutare d...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here