Home Editorial Ce este Open AI?

Ce este Open AI?

235
0

Inteligența artificială a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, cu boți de chat și boți pentru generare de imagini apărând peste tot în stânga și-n dreapta. Dintre toți roboții cu inteligență artificială, proiectul ChatGPT a fost cel care a ieșit cel mai mult în evidență . Open AI, compania din spatele Chat GPT are o istorie în spate pe care nimeni nu o știe însă. În cele ce urmează vom discuta puțin despre această companie din spatele Chat GPT.

Open AI este un laborator de cercetare pentru inteligența artificială și compania care a creat botul Chat GPT. Discutăm astăzi despre o organizație care se axează pe cercetarea și dezvoltarea inteligenței artificiale avansare. A fost fondată pentru a asigura că inteligența artificială generală care se referă la sistemele autonome care depășesc oamenii în cele mai economice joburi, beneficiază de toată umanitatea care și se poate insera.

Open AI a fost fondată în decembrie 2015 de un grup de indivizi destul de înfipți în industria AI. Dintre fondatorii notabili amintim pe Elon Musk, Sam Altman, Greg Brockman, Ilya Sutskever, John Schulman, și Wojciech Zaremba. În 2015 această companie avea misiunea de a crea tehnologii AI care ar putea avea un impact pozitiv asupra societății. Astăzi, Open AI acționează ca o organizație de cercetare și dezvoltare și s-a angajat practic să ajute umanitatea să se dezvolte.

Ca și produse, Open AI are câteva destul de interesante în portofoliu, după cum urmează:

  • GPT – Generative Pre-trained Transformer – GPT-3: Chat GPT, unul dintre cele mai faimoase produse ale Open AI se bazează pe GPT-3, un model de limbaj capabil să înțeleagă și să genereze texte asemănătoare oamenilor.
  • DALL-E reprezintă un model de inteligență artificială care generează imagini din descrieri de tip text, deschizând noi posibilități creative pe parte de artă și design. DALL-E 3 a fost lansat recent, cu un generator de imagini AI construit direct în motorul de căutare Bing al celor de la Microsoft.
  • CLIP – un model care înțelege atât imaginile dar și textul, putând fi folosit într-o gamă largă de aplicații, de la căutare vizuală până la înțelegerea limbilor naturale.

Printre alte produse Open AI, se mai numără Whisper (un sistem de recunoaștere automată a vocii), și Codex (un model de limbaj pentru generarea de coduri). Aceste produse pot fi folosite într-o gamă largă de aplicații, de la sănătate până șa dezvoltarea software.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here