Home Editorial De ce se umple memoria telefonului Android deși nu instalăm aplicații noi,...

De ce se umple memoria telefonului Android deși nu instalăm aplicații noi, nu facem poze, etc???

728
0
SHARE

Primesc foarte multe întrebări de genul celei din titlu, mulți oameni care au telefoane Android se trezesc cu erori legate de memoria internă a dispozitivului deși nu fac mare lucru cu telefonul. Ei bine, există mai multe explicații destul de logice pentru care se întâmplă chestia asta și vom discuta despre ele una dintre ele cele ce urmează.

De ce se umple memoria telefonului Android deși nu instalăm aplicații noi, nu facem poze, etc???

În primul rând, trebuie să știm că telefoanele au o memorie văzută și o memorie nevăzută. Memoria văzută este cea disponibilă în meniul Storage, cea pe care o vedem ocupată cu fel de fel de aplicații sau poze, muzică, videoclipuri, etc. Memoria nevăzută este de exemplu memoria umplută aiurea-n tramvai de aplicații de genul Facebook, Messenger, WhatsApp, aplicații pe care facem de multe ori transfer de fișiere.

Așadar, una dintre explicațiile logice pentru care memoria telefonului se umple deși nu prea facem poze, aceasta este: stocarea de date din aplicații. Dacă vă uitați cu atenție la imaginile de mai sus, veți vedea câtă memorie ocupă doar Facebook și Messenger. Fiți atenți atât la totalul pe storage cât și la memoria cache. Deci automat, doar două aplicații Android pot ocupa aproximativ 1 GB de memorie internă. Și țineți cont de faptul că eu nu prea sunt genul care să folosească foarte intens aceste două aplicații.

Păi dacă mai folosești și WhatsApp sau dacă mai instalezi alte aplicații care au prostul obicei să stocheze date în telefon, e clar că la un moment dat vei ajunge să nu mai ai loc în dispozitiv cu toate că memoria ta nu pare a fi ocupată cu poze sau clipuri video (Samsung Health, Sheets, Word, YouTube, etc). În ziua de azi, e recomandat să ai un telefon Android cu o memorie internă de minim 32 GB.

Articole Recomandate

4 situații în care-ți va fi utilă o baterie externă Bateriile externe nu sunt de ieri, de azi printre noi iar de-a lungul timpului, acestea și-au arătat utilitatea cu vârf și îndesat, mai ales în contex...
2 telefoane ridicole care nu ar trebui să existe la vânzare în Țara Sărăciei... Am aruncat o privire pe eMag să văd ce mai cumpără românii în materie de telefoane mobile. Ce-am văzut listat pe-acolo? Un fiasco total. Pe lângă aces...
Cele mai bune telefoane de buget pe care le poți face cadou de Crăciun Crăciunul se apropie cu pași repezi. Doar câteva zile ne mai despart de cea mai mare sărbătoare a creștinătății și mulți dintre noi suntem în cutare d...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here