SHARE
Quick Charge

De fiecare dată când mă pun la calculator, îmi pun și telefonul la încărcat pe birou, un Samsung Galaxy J5 2016 prin intermediul cablului USB. Evident, la scurt timp încep nervii pentru că acest dispozitiv se încarcă precum ochii mortului. Dacă la priză se descurcă binișor dar tot lent, atunci când îl încarci pe cablul de date ridicolul își atinge apogeul. Ca să ajungă de la 0 la 50%, pe USB la calculator are nevoie de ore bune. Și colac peste pupăză, cablul USB de la telefon e destul de scurt. Dacă primesc mesaje sau notificări trebuie să-l scot de la încărcat, să îl deblochez, să butonez pe el apoi să-l pun iar la încărcat, lucru ce pe mine unul mă enervează la culme.

Cred că nu voi mai cumpăra niciodată un telefon care nu are Quick Charge (funcția de încărcare rapidă a celor de la Qualcomm) și Wireless Charge, să pot să-l folosesc mult mai simplu atunci când e la încărcat, fără să fiu nevoit să scot toată ziua bună ziua mufele din el. În ceea ce privește Quick Charge, pe data de 1 iunie 2017 a fost lansată varianta 4+  care nu face decât să aducă și mai multe beneficii pentru utilizatori (cu 3 grade Celsius mai puțină temperatură la încărcare, cu 15% mai rapid față de Quick Charge 4 și cu 30% mai eficient față de versiunea precedentă). În momentul în care Quick Charge 4 a fost anunțat, promitea dispozitive care se vor încărca de la 0 la 50% în doar 15 minute. Apoi, referitor la Wireless Charge, chiar dacă este o metodă de încărcare oarecum lentă, mie unul mi-ar fi foarte utilă pentru că oricum sunt nevoit să petrec foarte mult timp la PC. Mi se pare mult mai convenabil să lași telefonul să se încarce pe un stand, fără nici un fir atașat și să îl poți folosi rapid de oricâte ori ai nevoie fără să ai de scos mufe și de pus apoi mufe. Cred că orice telefon modern ar trebui să aibă aceste două funcții implementate.

Voi? Cum vă încărcați telefoanele mobile? Sau mai bine zis ce vă nemulțumește la metodele folosite pentru încărcarea lor? Vă aștept cu răspunsuri în secțiunea de comentarii.

Articole Recomandate

TOP 10 Cele mai citite articole de pe androidblogger.eu Cu siguranță mulți dintre voi v-ați întrebat care sunt cele mai citite articole de pe androidblogger.eu, ce anume caută iubitorii de Android pe site-u...
RETROSPECTIVĂ: Cele mai bune telefoane Android apărute în prima jumătate a lui 2... Luna iulie e destul de cuminte, calmă. Cea mai importantă lansare a lui iulie a fost Moto Z2. Ei bine, să trecem în revistă cele mai importante telefo...
Este adevărat că folosirea telefonului noaptea te împiedică să mai adormi? Se vehiculează peste tot pe net că dacă vei privi prea mult un display noaptea, înainte să te duci la culcare sau chiar după ce te-ai băgat în pat, nu...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here