Home Editorial Câteva funcții One UI pe care ar trebui să le folosești și...

Câteva funcții One UI pe care ar trebui să le folosești și tu pe Samsung Galaxy S21

1708
0
funcții One UI

Dacă deții un telefon mobil Samsung Galaxy S21 sau dacă ai de gând să îți cumperi unul în viitorul apropiat, cu siguranță ești un împătimit al sistemului de operare Android. De la an la an cei de la Google ne-au obișnuit cu funcții noi pentru fiecare nou sistem de operare Android, aceasta este modalitatea prin care se generează evoluția de fapt în acest sector, în acest colț de industrie. 

Cei de la Samsung pun și ei umărul din ce în ce mai serios la adiția de funcții pentru interfața lor One UI, tot mai bună pe fiecare an, cu fiecare update de sistem Android. Despre acest One UI vom discuta și noi în cele ce urmează și vom vedea câteva funcții destul interesante pe care Samsung le-a implementat pe Galaxy S21. 

Iconițele pentru notificări nu sunt limitate la maxim 3

În momentul în care Android 9 Pie a fost lansat de Google, a fost limitat numărul de iconițe destinate notificărilor de pe bara de status la maxim 3. Exista un simplu indicator care îți spunea că există notificări ce nu sunt afișate. Ei bine, pe One UI al celor de la Samsung, această regulă nu se aplică. Dacă mergi la panoul de setări, secțiunea Status Bar, vei putea alege de acolo câte iconițe pentru notificări să îți apară: niciuna, toate, maxim trei iconițe apoi o cifră care să indice numărul celor care nu se văd.

Pop-up View – o funcție mult mai puternică pe One UI

Funcția Pop-up View  îți permite să deschizi o aplicație într-o fereastră care poate fi redimensionată, fixată deasupra altor aplicații ce rulează pe telefon sau poate fi minimizată. Este o funcție similară Bubbles de pe Android 11 și funcționează cu toate aplicațiile ce suportă multi window. Această funcție are destinația de a micșora timpul de acces al utilizatorilor pentru accesarea aplicațiilor preferate. Durează mult mai puțin timp să accesezi o aplicație în modul Pop-up View decât să aștepți până când aceasta intră în modul fullscreen.

Panoul lateral – destinat aplicațiilor ce trebuie pornite rapid

Edge Panel este una dintre cele mai interesante funcții pe care le găsim pe telefoanele Samsung iar utilizatorii sunt împărțiți în două mari categorii: ori le place la nebunie ori o urăsc din suflet. Acest panou poate fi pus nu doar pe lateral, poate fi customizat în funcție de nevoile utilizatorului,  există chiar și opțiuni din partea third-party care pot fi descărcate din Galaxy Store.

Lockscreen shortcuts – foarte customizable prin intermediul One UI 

În mod normal, Lock Screen shortcuts înseamnă ori Google Assistant, ori camera foto, adică maxim două. Prin intermediul One UI, Lockscreen shortcuts devin customizable, poți pune acolo orice fel de aplicație dacă dorești.  De exemplu mie îmi a fost foarte util să pun acolo lanterna, astfel devenind mult mai accesibilă. Înainte dacă doream să activez lanterna, trebuia să deblochez telefonul și să intru la panoul de control.

Link to Windows – o funcție foarte utilă celor care petrec mult timp la PC

Această funcție îți permită să controlezi telefonul  direct de la calculator, fără să mai pierzi timpul ridicând, blocând și așa mai departe. Prin intermediul acestei funcții, poți să verifici notificările, poți să transferi fișiere între calculator și telefon, dacă ai la calculator căști și microfon poți chiar să efectuezi apeluri direct de pe calculator prin intermediul telefonului mobil. Vei avea nevoie să instalezi din Microsoft Store aplicația numită Your Phone, aplicație în care înregistrezi telefonul prin intermediul unui cod QR.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here