Home Tutoriale Samsung Galaxy Z Fold 5 – Probleme și Soluții

Samsung Galaxy Z Fold 5 – Probleme și Soluții

285
0

Samsung Galaxy Z Fold 5 este de departe unul dintre cele mai interesante telefoane de top care există astăzi pe piață, însă din păcate, aceste flagship-uri nu sunt niciodată perfecte. Au și ele problemele lor, pe care le vom scoate în evidență în cele ce urmează, povestind și despre soluțiile aferente.

Samsung Galaxy Z Fold 5 – Probleme și Soluții

  1. Notificările vin cu întârziere – mulți utilizatori se plâng de faptul că notificările ajung uneori și cu mai bine de 15 minute de întârziere. Este o problemă generală, nu ține doar de o anumită aplicație. Problemele par să fie cauzate de softul de optimizare al bateriei, așa că mergi la Settings > Battery and device care > Battery > Background usage limits și verifică dacă nu cumva aplicațiile problematice nu sunt trecute la Sleeping Apps, ori Deep sleeping apps. Dacă-ți face figuri o singură aplicație, mergi la Settings > Apps > (numele aplicației) > Battery și selectează UNRESTRICTED. De asemenea, ce mai poți încerca este să dai un Clear Cache aplicației – Settings > Apps > (numele aplicației) > Storage și apasă Clear cache.
  2. Probleme cu Android Auto – cam toate telefoanele de nouă generație au probleme de conectivitate cu Android Auto, Samsung Galaxy Z Fold 5 nu iese nici el din tipare. Dacă ai probleme de conectare sau deconectare cu Samsung Galaxy Z Fold 5 și Android Auto, iată ce poți încerca. Problemele de conectivitate cu Android Auto apar de obicei dacă ai folosit Smart Switch pentru a seta noul telefon. Mergi la Settings > Apps > Android Auto și dă-i un Force Stop. Apoi mergi la Storage și un Clear Cahce și Clear Data. Dacă tot nu merge trebuie să dezinstalezi aplicația și să o instalezi din nou. Dacă ai probleme cu Android Auto Wireless, tot ce trebuie să faci este să te conectezi pe cablu mai întâi. Așadar, conectează telefonul cu cablul de date și setează în acest mod Android Auto. După, va merge și Wireless. Mai poate să fie și o problemă de recunoaștere a aplicației Android Auto. În ceastă situație cel mai bine ar fi să te conectezi pe cablu, să apeși pe notificarea Android System, să alegi din meniu Transferring files/Android Auto.
  3. Aplicațiile se opresc din senin – mulți utilizatori de Samsung Galaxy Fold 5 acuză probleme cu aplicațiile, care ori se blochează ori se opresc din senin (crash). Ce poți încerca prima dată este să reinstalezi aplicațiile cu pricina. Dacă problema persistă, intră în Safe Mode și șterge partiția cache. Ca să intri în Safe Mode, trebuie să ții apăsat simultan butonul Power și Volume Down. Când apare logo Samsung, lasă butonul Power și ține apăsat butonul Power Down.
  4. Conectivitatea Bluetooth – telefonul nu se poate conecta la diverse accesorii Bluetooth, precum căști wireless ori chiar ceasuri inteligente. Problema poate fi cauzată de o configurație precară a Bluetooth pe telefon, mai ales dacă ai folosit Smart Switch pentru a-l seta. Mergi la Settings > General Management > Reset și apasă Reset network settings. Se vor reseta atât conexiunea Wi-Fi dar și Bluetooth. Dacă ai această problemă cu un smartwatch, ar fi bine să încerci înainte să reinstalezi aplicațiile Wear OS și Watch Manager. Resetează ceasul și setează-l din nou.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here