Home Editorial 10 motive pentru ROOT

10 motive pentru ROOT

4546
0
ROOT

Indiferent că ai un Samsung Galaxy S7 sau un Google Pixel sau un LG V20, telefoane destul de puternice, există mii de motive pentru care ar trebui să le rootezi, printre care amintim: instalarea de update-uri oficiale Android după ce telefonul intră pe lista celor care nu mai sunt suportate, update-uri de securitate, eliminarea bloatware, overclocking, salvarea datelor importante și chiar îmbunătățirea performanțelor bateriei. Ei bine, despre aceste motive vom discuta și noi în cele ce urmează plus altele la fel de importante, pentru care ar trebui să rootezi telefonul tău.

10 motive pentru ROOT

  1. Ștergerea aplicațiilor preinstalate. Telefoanele Samsung de exemplu sunt campioane la aplicații nefolositoare cu care vin din fabrică. De ce să ocupi spațiul cu ele? Acestea sunt numite bloatware și nu se pot dezinstala fără root. Când o să priceapă Samsung că NIMENI NU LE VREA?
  2. Îmbunătățirea performanțelor bateriei. Dacă vei folosi aplicații speciale, după ce faci root, vei putea să scazi viteza procesorului astfel încât să nu se mai consume curent electric aiurea. Acest lucru se va vedea în durata de viață a bateriei care va fi mult mai bună.
  3. Poți instala Tasker. Tasker este una dintre cele mai mișto aplicații create vreodată pentru Android și nu poate fi instalată fără root. Tasker îți permite să controlezi totul în telefonul tău: lumini, mesaje, etc. Poți automatiza destul de mult dispozitivul tău Android de asemenea.
  4. Salvarea tuturor datelor. Se pot salva datele din telefonul Android și fără root dar dacă vei avea probleme cu în timpul unei operațiuni de flashing, s-a zis cu telefonul. Root îți permite să salvezi într-o imagine NANDroid, ce permite restaurarea dispozitivului la starea inițială chiar și după bad flash.
  5. Overclocking. Chiar dacă nu mulți sunt cei care se apucă să facă overclocking unui telefon Android, cei care doresc așa ceva vor fi obligați să facă root. Dacă vreți să încercați asemenea nebunii, mare atenție la căldură, căci poate distruge telefonul.
  6. Recuperarea pozelor șterse. Dacă ai un telefon rootat poți recupera fotografiile șterse din greșeală. Există de exemplu aplicația DiskDigger care scanează memoria telefonului și recuperează imaginile găsite, imagini ce pot fi trimise direct pe o adresă de e-mail separată.
  7. Instalarea unui custom ROM. Acesta este poate unul din principalele motive pentru care se dorește rootarea telefoanelor: pentru a încerca o versiune diferită de Android. Este o operațiune ideală pentru dispozitivele care nu mai primesc update-uri. Printre cele mai renumite versiuni Android puse în locul sistemului original, amintim CyanogenMod și ParanoidAndroid.
  8. Personalizare dusă la extrem. Există oameni care vor să schimbe mai mult decât este permis de Android prin setările telefonului sau printr-un launcher. Poți face acest lucru cu ajutorul utilitarului numit Xposed Framework. Cu ajutorul lui poți modifica până și animația de boot, cea care apare pe ecran în momentul în care pornești telefonul Android.
  9. Mărirea spațiului de stocare nativ. Prin root, poți să transformi memoria MicroSD în memorie internă. Știm cu toții că nu toate aplicațiile pot fi instalate pe card, așa că această măsură te va ajuta să instalezi mult mai multe aplicații păcălind telefonul să vadă cardul MicroSD drept memorie internă. Din păcate, încă nu a avansat Androidul atât de mult cât să poată instala orice oriunde.
  10. Root e distractiv. Dacă ești genul mai geeky, cu siguranță o să te distrezi de minune în timpul unui proces de rootare. Dacă ești pasionat de lumea Android, cu siguranță te vei simți minunat când vei vedea că poți să-ți bagi nasul destul de serios în acest sistem de operare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here