Home Review Prezentare LG G6

Prezentare LG G6

5008
0

După ani de zile de experimente și de stat în umbră, cei de la LG s-au decis în sfârșit să facă un telefon bun. În linii mari, LG a reușit să creeze un telefon puternic, frumos, care va avea de luptat cu greii greilor din domeniu și cu un viitor Samsung Galaxy S8 despre care momentan încă nu se cunosc foarte multe detalii. Va reuși oare acest LG G6 să facă față? Ei bine, rămâne de văzut. Cred că totul va depinde de preț și de modul în care competiția va lua sau nu în serios acest telefon.

Discutăm despre un dispozitiv destul de mare, cu display de 5.7 inci, însă modern. Mai toate telefoanele noi au dimensiuni de-astea apropiate de phablet. La o privire mai atentă, spatele telefonului din sticlă un pic curbat ne aduce aminte parcă de telefoanele Galaxy ale celor de la Samsung, în vreme ce display-ul este perfect drept, nici urmă de unghiuri. În rest, lateralele sunt dintr-un metal destul de rezistent și destul de bine finisat.

Avem așadar un telefon din metal și sticlă, nimic deosebit, nu? Cam așa sunt majoritatea telefoanelor de top din ziua de azi. Partea proastă este că spatele nu este detașabil, nu vei putea să îi scoți bateria în cazul în care ți se blochează. În principal pare un telefon foarte solid, construit cu linii simple și clare, cu un contrast dur între fața dreaptă și spatele foarte curbat. Cât despre culori, există trei opțiuni: alb, negru și platinum. Și nu, nu discutăm despre un telefon foarte subțire cum ne obișnuiseră cei de la Samsung, LG G6 are 7.8 mm grosime dar hei, cine a zis că toate telefoanele trebuie să fie subțiri? Cred că există mulți amatori Android pentru care grosimea nu prea contează.

Unul dintre cele mai interesante aspecte legate de acest telefon se referă la certificarea IP68, ce-ți va permite să folosești acest dispozitiv pe ploaie sau într-un mediu cu foarte mult praf. Cred că toți producătorii ar trebui să-și facă telefoanele rezistente măcar la apă pentru că mai ales în România, oamenii au prostul obicei să le scape prin closet.

În interior, telefonul are o combinație de componente puternice, dar care nu ies din tiparul începutului de an 2017. Discutăm așadar despre un procesor Qualcomm Snapdragon 821 (nu 835 care va fi disponibil abia peste câteva luni), despre 4 GB RAM și despre o memorie internă de stocare de 32 GB. Niște specificații destul de decente aș putea spune pentru anul 2017, dar să vedem ce plănuiește concurența. Urmează peste câteva luni lansarea lui Samsung Galaxy S8.

Display-ul este demențial. De fapt, LG a fost și rămâne unul dintre cei mai buni producători de display-uri din lume și nu doar pentru smartphone-uri. Pentru G6, LG a optat pentru un display oarecum alungit, de 5.7 inci IPS LCD. Din păcate nu avem un Super AMOLED, însă acest IPS cu rezoluție 2880×1440 e mai mult decât suficient. Partea bună legată de acest display este faptul că suportă Dolby Vision și HDR-10.

Cu camerele foto avem treabă. Din nou avem de-a face cu un sistem dual camera cu senzori de 13 megapixeli. Este vorba despre o cameră standard cu un unghi de 71 de grade și o cameră wide cu un unghi de 125 de grade. Între cele două camere de pe spate există și alte diferențe. De exemplu cea de 71 de grade are stabilizare optică pentru imagine și f/1.8 iar cea de 125 de grade nu are stabilizare și vine cu f/2.4, așa că nu vă faceți planuri de poze wide dacă nu este lumină.

LG G6 este un telefon Premium, arată ca un vârf de gamă, rămâne însă de văzut dacă cei de la LG vor știi să-l și vândă. Contează foarte mult aici prețul și va conta de asemenea soluția celor de la Samsung pentru 2017. Dacă vor scoate din nou un telefon de istorie, acest LG G6 va fi din nou pus în umbră. Voi ce credeți despre acest LG G6? Credeți că va avea succes?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here