Home Review Gadget Plantronics Voyager Edge – concluzii după doi ani de utilizare zilnică

Plantronics Voyager Edge – concluzii după doi ani de utilizare zilnică

3213
3

Pe la jumătatea lui 2015 am cumpărat casca Bluetooth Plantronics Voyager Edge și cred că a venit momentul să concluzionez câteva opinii de final pentru acest super produs. Da, este un super produs al celor de la Plantronics de care eu unul am fost mai mult decât mulțumit.

Sincer să fiu, am folosit această cască Bluetooth zilnic, fie pentru convorbiri telefonice fie pentru ascultat muzică și nu am întâmpinat niciodată dificultăți majore.

Plantronics Voyager Edge este genul acela de produs scump (a costat cam 500 de lei și în acești doi ani nu cred că a scăzut prea mult la preț) considerat vârf de gamă în lumea căștilor Bluetooth de care toată lumea se teme, despre care toată lumea spune că se dau banii degeaba dar din punctul meu de vedere, ultimele 24 de luni alături de acest produs au fost mai mult decât minunate.

Da, Plantronics Voyager Edge merită cu vârf și îndesat cei 500 de lei și veți vedea în cele ce urmează ce anume mi-a plăcut sau îmi place la această cască Bluetooth de top și ce anume m-a enervat sau m-a făcut să regret că am cumpărat-o pentru că, trebuie să recunosc, au fost și asemenea momente.

Ce mi-a plăcut la casca Bluetooth Plantronics Voyager Edge

  1. A rezistat 24 de luni la uzura fizică zilnică. Sincer să fiu, nu m-aș fi așteptat niciodată să mă țină atât de mult mai ales în situația în care am folosit-o zilnic vreo 3 ore. Mă așteptam să se defecteze sau să o ia razna după vreun an ținând cont de faptul că are un soft destul de smart, supus erorilor. Sau pur și simplu să-mi cadă pe jos și să se rupă. Mi-a căzut de multe ori și a scăpat teafără.
  2. Bateria rezistă în continuare. E clar, nu mai ține 6 ore de convorbire continuă dar 4 le trece cu brio. Ținând cont de faptul că eu o folosesc în medie cam 3 ore pe zi, încă nu mă afectează acest lucru, oricum o încarc zilnic după ce o folosesc, așa că nu simt scăderea acestei durate.
  3. Primește update de software (firmware). Cei de la Plantronics sunt niște profesioniști spre deosebire de alții. Atunci când ai pe piață un produs scump, vrei să fie futureproof pentru cei care-l cumpără, adică să-i țină cât mai mult. Astfel, update-urile de firmware sunt esențiale iar cei de la Plantronics le fac uneori și la 6 luni. Casca mea avea firmware v32 la achiziție, acum are v34.
  4. Sunetul este mai tare și mai clar în continuare. Deși l-am trimis pe Rambo pe banca de rezerve și mi-am cumpărat un Samsung Galaxy J5 2016, casca Bluetooth Plantronics Voyager Edge rămâne preferata mea în materie de calitate a convorbirii. Se aude mai clar și mai tare chiar dacă telefonul meu este de ultimă generație. În plus, anulează zgomotele de fundal mult mai bine.
  5. Suportul de silicon rezistă. Acest model de cască se fixează oarecum in ear, în ureche, nu peste ureche cu un suport din plastic. Sincer să fiu, când am văzut pentru prima dată acești suporți din silicon am crezut că e o glumă proastă. Ei bine, nu a fost chiar așa. Acești suporți sunt foarte rezistenți și reușesc să fixeze casca în ureche suficient de puternic astfel încât să nu scape nici măcar atunci când mă duc la alergat și țopăi destul de puternic de pe un picior pe altul.
  6. Uneori, comenzile vocale sunt un avantaj foarte mare. Casca Bluetooth Plantronics Voyager Edge are câteva comenzi vocale pe care le foți folosi. Cele mai utile sunt cele de call back, answer și ignore, nivelul de încărcare al bateriei. Mi s-a întâmplat de multe ori să fiu sunat când am ambele mâini ocupate, cu plasele de cumpărături de exemplu și faptul că am putut răspunde cu comenzi vocale de tipul „answer” mi s-a părut ceva super mișto. Mai ales că îți zice și cine te sună dacă cumva numărul se află în agenda telefonului cu nume alocat.

Ce nu mi-a plăcut sau mai bine zis ce m-a enervat la casca Bluetooth Plantronics Voyager Edge

Lucrurile care m-au enervat sau care nu mi-au plăcut sunt mult mai puține la număr așa că nu am să mai fac o listă cu ele, voi discuta despre ele separat în cele ce urmează. Unul dintre cele mai enervante lucruri legate de această cască Bluetooth se rezumă la senzori. Eu unul am fost nevoit să-i opresc pentru că aveau obiceiul să o ia razna, în special cel de proximitate. Acest senzor transferă către telefon sunetul în momentul în care dai casca jos de pe ureche. Mă trezeam pur și simplu că nu se mai aude nimic în cască (apel de voce sau muzică), în schimb, sunetul era transferat înapoi în telefon. Astfel, am dezactivat Smart Audio Transfer din Plantronics Hub și Auto-Pause Music.

De asemenea, uzura începe să-și spună cuvântul asupra suportului de încărcare. Se întâmpla de multe ori să pun casca la încărcat și să nu facă pinii contact cum trebuie. Astfel, ziua următoare când voiam să plec, constatam cu stupoare că a mea cască Bluetooth nu are curent. Se rezolvă problema după ce o pun de mai multe ori în suport, asigurându-mă cu LED-urile de încărcare de pe margine că totul este în regulă. Dacă văd că LED-urile pâlpâie pe dreapta, e semn că a mea cască se încarcă.

Per total, casca Bluetooth Plantronics Voyager Edge este exponentul produsului de calitate. Așa ar trebui să fie toate produsele pe care producătorii le cataloghează drept vârf de gamă. Asta vis a vis de Samsung și ale lor telefoane pe care dai aproape 4000 de lei și se blochează ori au lag. Așa trebuie să fie un produs de calitate: rezistent la șocuri fizice și uzură, rezistent în timp din punct de vedere al ideii de fiabilitate. Da, aș mai da 500 de lei pe una dacă mâine mi s-ar defecta și aș putea să recomand oricui acest produs dacă are nevoie de o cască Bluetooth pe care să o folosească zilnic.

3 COMMENTS

  1. Dupa ce am citit primul tau review despre aceasta casca, mi-am cumparat si eu una. Am dat 420 lei pe ea si cred ca implineste imediat anul. Am avut cel putin 4 modele de casti pana am ajuns la asta. Nu exista termen de comparatie cu altceva.
    Referitor la caller id, cand iti spune cine te suna, vorbeste in engleza si numele romanesti sau prescurtarile ce le am in agenda, cateodata le poceste rau si nu inteleg nimic, trebuie sa ma uit la telefon sa vad cine ma suna.
    Ar merge setat sa iti spuna si in romana cine te suna, daca instalezi din Google Play Store “Voci Vocalizer TTS(Romana)” si una din aplicatiile “Talking Caller ID”.
    Am incercat cu telefonul neconectat la nici o casca si cu o casca veche Nokia si merge. Cu Plantronics Edge nu reusesc in nici un fel. Incearca si tu, poate tie iti reuseste.

    • habar nu am, nu am încercat asta niciodată. casca nu are lb română deci ea nu a fost făcută pentru așa ceva. parcă am reușit în urmă cu ceva timp să o fac să sune numele din agendă cu comandă vocală dar din nou, pronunția în engleză e o problemă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here