Home Review Samsung Galaxy J5 2016 după 8 luni de utilizare. Merită banii?

Samsung Galaxy J5 2016 după 8 luni de utilizare. Merită banii?

8279
0
Samsung Galaxy J5 2016

În perioada septembrie-octombrie a anului trecut, 2016, am cumpărat un telefon Samsung Galaxy J5 2016 cu care l-am înlocuit pe bătrânul Rambo. Telefonul a costat atunci în jur de 880 de lei și în următoarele luni aveam să constat că este unul dintre best seller-urile Samsung de pe piață. Vom discuta în cele ce urmează despre motivele pentru care J5 2016 a devenit un telefon foarte vândut în România, ce mi-a plăcut mie personal la el și bineînțeles, vom scoate în evidență și minusurile acestui dispozitiv constate de mine în aproape 8 luni de utilizate.

Samsung Galaxy J5 2016 este un mid-range clasic, situat sub pragul de 1000 de lei. Dacă nu mă înșel, cred că au apărut variantele pe 2017 ale J-urilor dar diferențe majore nu cred că sunt, în afară de versiunea Android bineînțeles. Nu am de gând să vând acest J5 2016 pentru a face upgrade la alt mid-range al celor de la Samsung pentru că nu are rost. Pentru mine acest dispozitiv este unul foarte reușit dar țineți cont de faptul că nu-l folosesc decât pentru sarcini elementare: net, convorbiri, fotografii din când în când și cam atât. Haideți să vedem ce mi-a plăcut la acest telefon.

Ce mi-a plăcut la Samsung Galaxy J5 2016?

  1. Display-ul este genial. Nu veți găsi display mai bun pe un alt telefon de maxim 1000 de lei. Majoritatea producătorilor aruncă un IPS LCD, în timp ce Samsung vine cu un Super AMOLED. chiar dacă rezoluția e doar 720p (lucru benefic pentru baterie) culorile sunt foarte vii, imaginile clare iar luminozitatea este extraordinară. Dacă mai pui la socoteală și faptul că are funcție dedicată outdoors cu ajutorul căreia se crește luminozitatea peste nivelul maxim pentru 15 minute, e genial. În plus, nu s-a zgâriat deloc și nu am pus niciodată folie pe el. Are un display rezistent.
  2. Marginile din aluminiu își fac treaba. Vechiul Samsung Galaxy Grand Neo Dual Sim după 6 luni deja se cojise. Faptul că acest J5 are metal în loc de plastic ajută foarte mult la factorul futureproof al esteticului. Acest telefon va arăta bine și peste 3 ani dacă nu-l crapi cumva. De asemenea, marginile din aluminiu îl transformă într-un telefon foarte rigid, greu, se simte în mână drept un telefon de calitate foarte solid. Nu pare genul acela de Lenovo din plastic ieftin care scârțâie de fiecare dată când îl apeși cu mai multă forță. Per total, telefonul are un design foarte frumos.
  3. Softul este unul foarte reușit. Chiar dacă lagul este întâlnit pe telefoanele Samsung de top, pe acest J5 2016 nu l-am simțit niciodată. Bine, nici nu am instalat zeci de mii de aplicații care mai de care mai ciudate dar pentru cineva cu nevoi simple, acest dispozitiv este unul foarte bun. Nu mi s-a blocat niciodată, nu mi s-a restartat, nu am găsit până acum aplicație care să nu funcționeze pe acest telefon, știți voi, genul acela de eroare „Aplicația X has stopped working”. Telefonul are Android 6.0.1 și se pare că cei de la Samsung au reușit să-l aducă undeva aproape de perfecțiune.

Ce NU mi-a plăcut la Samsung Galaxy J5 2016?

  1. Nu mi-a plăcut camera foto. Pozele sunt destul de reușite pentru cei 13 megapixeli dar lipsesc multe funcții care există pe camerele telefoanelor mai ieftine sau chiar concurente. Nu are HDR, nu are nici măcar o funcție manuală mai de doamne-ajută. Foarte primitivă camera de pe J5 2016, sau mai bine zis foarte zgârciți cei de la Samsung cu setările manuale.
  2. Nu mi-a plăcut performanța în jocuri. Este un dispozitiv foarte slab la jocuri dar evident, nu pentru așa ceva l-am cumpărat. Din păcate, telefoane precum Huawei P9 Lite sunt de două ori mai puternice și costă cam aceiași bani. Toate joculețele 3D ceva mai măricele au lag pe J5 2016, întrucât telefonul scoate vreo 26.000 de puncte doar în AnTuTu.

Despre baterie – pentru că petrec foarte mult timp la calculator (lucrez online), nu am avut niciodată probleme cu bateria acestui dispozitiv pentru că de fiecare dată când m-am așezat la PC, l-am pus la încărcat. Acest J5 2016 a fost încărcat zilnic uneori și de 2 ori dar nu pentru că avea nevoie ci pentru că așa m-am obișnuit eu. Dacă nu l-aș ține mai mereu conectat la PC, probabil că ar ține undeva la 1,5 zile  de utilizare normală. Chiar dacă are Android 6.0 și display Super AMOLED, va fi dificil să scoți 2 zile de baterie din acest telefon dacă-l utilizezi în condiții normale.

Per total, eu unul sunt foarte mulțumit de alegerea făcută pentru că mă încadrez în publicul țintă căruia i se adresează acest dispozitiv. Nu mă joc, nu instalez sute de aplicații zilnic, nu fac poze peste poze. Samsung Galaxy J5 2016 se adresează tinerilor simpli care doresc un dispozitiv frumos, elegant, cu un display de foarte bună calitate pe care să-l folosească în taskuri elementare precum statul pe net sau convorbirile telefonice. Unul dintre motivele pentru care J5 2016 a rupt gura târgului în România (printre tineri) poate să fie și camera frontală care deși este de doar 5 MPX, are Flash LED ceea ce permite efectuarea unor selfie-uri excelente chiar și în beznă totală.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here