Nimic nu se compară cu coșmarul pierderii telefonului mobil. Îți pare rău nu doar de banii pe care i-ai dat pe acel dispozitiv dar și de conturile tale de pe rețelele de socializare care sunt expuse ore bune până ajungi la ceva calculator să rectifici problema.
Ei bine, cred că există două soluții ajutătoare pentru cei care au pierdut dispozitivele Android, dar și soluții care să-i scutească pe viitor de aceste problemele mai sus menționate pe cei care au încă telefonul asupra lor. Vom discuta în cele ce urmează despre prevenire, despre ce trebuie să faci acum când ai telefonul la tine astfel încât atunci când îl pierzi, să-l poți găsi fără bătăi de cap.
Soluțiile din acest tutorial vor necesita ca în momentul pierderii, telefonul să fie pornit pentru a putea fi localizat și pentru a se putea interveni pentru ștergerea datelor importante. Dacă telefonul rămâne între timp fără baterie sau este furat și oprit, nu vei avea cum să rezolvi problema dar hai să fim un pic optimiști.
N.B. Pe telefonul meu au fost toate aceste setări deja activate din fabrică. Dacă ați pierdut dispozitivul încercați cele două metode descrise mai jos întrucât e foarte posibil să funcționeze direct.
Cum poți să găsești un telefon Android pierdut
Funcția Device Manager oferă cea mai simplă soluție pentru localizarea unui telefon. Nu e nevoie să instalezi nici o aplicație, tot ce trebuie să faci este să verifici dacă setările sunt corespunzătoare. Pentru a folosi Device Manager, trebuie să mergi în aplicația Google Settings – Security – Remotely locate this device + Allow remote lock and erase să fie pornite.
De asemenea, Location trebuie să fie pornit pentru ca Device Manager să funcționeze așa că nu-l mai opriți de fiecare dată când ajungeți acasă, nu consumă curentul aiurea.
Acum, ai două posibilități să găsești dispozitivul tău Android. Dacă acesta este pornit și are semnal, mergi la https://www.google.com/android/devicemanager și loghează-te în contul de Google. Ar trebui să-ți apară automat telefonul pe harta Google Maps. De asemenea, de aici ai 3 opțiuni. Să suni pe acel număr, să-l blochezi sau să ștergi conținutul.
Altă opțiune interesantă care poate fi folosită și când telefonul este oprit, este să verifici în contul tău Google la Location Activity unde a fost „văzut” ultima oară de Google. Tot ce trebuie să faci este să-ți alegi ziua cu pricina.
Pe această hartă vei vedea exact locațiile în care telefonul tău a fost surprins de Google în timpul perioadei selectate. Ultima locație pe care Google o să o înregistreze va fi cea dinaintea momentului în care o să moară bateria, așa că sunt șanse mari să găsești telefonul dacă cumva l-ai pierdut pe stradă. De menționat că Location History folosește Wi-Fi și semnalul GSM, nu GPS așa că nu va pune la dispoziția dumneavoastră o măsurătoare atât de precisă precum cea cu Android Device Manager.
[…] CITEȘTE AICI Cum poți preveni pierderea telefonului mobil. […]