Home Tutoriale Ce trebuie să faci atunci când ți se fură telefonul mobil?

Ce trebuie să faci atunci când ți se fură telefonul mobil?

5741
0
ți se fură telefonul

Dacă citești acest articol, sunt șanse mari să fi fost deja victima unui furt de telefon sau pur și simplu să-l fi pierdut pe undeva. Indiferent că este un smartphone de buget ori un Samsung Galaxy S23, importante sunt datele din el nu dispozitivul în sine. Ei bine, în cazul în care se întâmplă să pierzi telefonul Android sau dacă din păcate devii victima unui furt, iată ce ai de făcut. Să trecem în revistă care sunt pașii de urmat atunci când ți se fură telefonul mobil.

Ce trebuie să faci atunci când ți se fură telefonul mobil?

  1. Localizează dispozitivul.
  2. Șterge toate datele de la distanță
  3. Raportează la poliție furtul
  4. Dezactivează cartela din telefon
  5. Protejează-ți telefonul Android

Cum să-ți găsești telefonul Android atunci când îți este furat

Există multe metode prin care poți să găsești un telefon furat. Cea mai cunoscută este Find My Device, aplicația celor de la Google prin intermediul căreia poți să accesezi dispozitivul de pe calculator. După ce te-ai logat în aplicație, o să vezi locația telefonului și o să vezi că ai trei mari opțiuni: Play Sound, Lock și Erase. Find My Device nu este altceva decât fostul Android Device Manager pentru cei care se întreabă de unde a apărut această funcție.

Cum să ștergi toate datele de la distanță

Dacă nu reușești să-ți recuperezi dispozitivul (în cazul în care l-ai pierdut), după cum spuneam mai sus, în Find My Device ai opțiunea de a șterge datele din telefon. Durează câteva secunde pentru a reseta telefonul și ține cont de faptul că este o operațiune ireversibilă. Odată ce a fost lansată, nu mai poate fi oprită nici măcar de hoț. Așadar, apasă butonul ERASE după ce ai accesat Find My Device.

Cum se raportează furtul la poliție

Dacă telefonul tău a fost furat, e imperios necesar să raportezi la poliție în mai puțin de 48 de ore. Mai ales dacă ai încheiat o asigurare pentru acel dispozitiv. Raportul poliției va permite autorităților să blocheze telefonul dacă hoțul va încerca să-l folosească în alte rețele. Raportul telefonului furat trebuie să conțină următoarele informații:

  • Seria IMEI a dispozitivului, serie pe care o puteți găsi pe cutia cu care a venit din fabrică, este acel număr de 15 cifre ce seamănă pentru mulți cu seria de șasiu de la mașină.
  • Modelul telefonului mobil și al altor accesorii dacă au fost și acestea furate. Notează modelul, producătorul, versiunea și nu în ultimul rând, culoarea. Dacă acesta are semne distincte nu uita să le menționezi (crăpături, ciobiri rezultate atunci când l-ai scăpat pe jos, etc).
  • Numărul tău de telefon și numele operatorului de telefonie care operează prin acea cartelă SIM
  • Circumstanțele în care s-a produs furtul, data, ora, locația.

Cum dezactivezi abonamentul / cartela SIM din telefon

Cel care ți-a furat telefonul poate să-ți facă dublă pagubă dacă nu ești atent. Poate să-ți folosească abonamentul pentru a-și transfera credit pe altă cartelă sau poate pur și simplu să sune la niște numere care-ți vor face un cost suplimentar uriaș. Ca să eviți acest lucru, trebuie să-ți suni compania de telefonie mobilă de la care ai contractat acel abonament. De asemenea, aceeași indicație o dau și celor care au cartelă SIM pre plătită. Dacă aveți credit mult pe ea, acesta poate fi transferat.

Orange: 0374.30.03.00

Vodafone: 0372.02.2258

Telekom: 021.404.1234

CITEȘTE AICI Cum poți preveni pierderea telefonului mobil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here