De când bateria telefonului meu îmi provoacă adevărate crize de nervi (dacă nu mă salva rațiunea telefonul ar fi ajuns de mult prin Dunăre), m-am decis să investighez cu atenție fenomenul și să văd dacă se poate face ceva în acest sens. În cele ce urmează o să vă prezint două aplicații destul de interesante cu care puteți afla atât starea de sănătate a bateriei cât și cu câți mAh se încarcă telefonul de la PC, priză, etc.
Prima aplicație, cea care cică îți spune în ce stare este bateria se numește Battery Life și poate fi descărcată din Google Play Store. Pur și simplu o lași să scaneze bateria. Aceasta face un lucru simplu, și atât, îți spune dacă ai bateria bună în telefon.
De asemenea, oferă date destul de precise legate de nivelul de încărcare, temperatura bateriei, voltajul bateriei. Eu i-am dat o șansă deși nu m-a convins scorul din Play Store.
Cea de-a doua aplicație se numește Ampere Meter și lămurește o sumedenie de infor„mații legate de baterie și încărcarea acesteia. Pe mine m-a interesat în mod expres această aplicație pentru că am observat faptul că telefonul se încarcă în timpi diferiți, în funcție de metoda de încărcare.
De exemplu, la calculator am observat că telefonul se încărca uneori de două ori mai repede și nu știam de ce. Porturile furnizează aceeași energie pe toate porturile USB. Astfel, am aflat că socoteala mea era influențată de cablul folosit. Dacă foloseam cablul căștii Bluetooth Plantronics Voyager Edge, aveam maxim 400mAh la încărcare.
Cablul folosit pentru power bank ADATA PV150 de exemplu, duce 900mAh la încărcare. De asemenea, am mai aflat că încărcătorul de priză are doar 1200mAh, iar porturile USB ale calculatorului duc maxim 500mAh.