Home Diverse Există burse de cercetare pentru studenți, interes pentru carte să fie doar

Există burse de cercetare pentru studenți, interes pentru carte să fie doar

1212
0
burse

De când am intrat in Uniunea Europeană, au început să apară diferite avantaje și pentru noi, români necăjiți. Unul dintre avantaje îl reprezintă aceste burse de cercetare pentru studenți, oferite de institute din Europa. Dacă la noi în țară nu se pre caută vârfurile, lasă că le școlesc străinii, bucurându-se ulterior de inteligența lor căci nimeni școlit afară nu mai vine înapoi în țară.

Cred că ați fi destul de surprinși dacă ați avea cifrele reale ale celor care studiază pe bune în România. De-asta și titlul de mai sus, cu interesul pentru carte. Din păcate, în ziua de azi 90% dintre cei care se înscriu la o facultate o fac doar de gura părinților sau pentru a avea și ei o diplomă. Am spus de nenumărate ori faptul că în România, toți dobitocii au facultate și acesta este motivul pentru care există lipsă de performanță în câmpul muncii.

Păi degeaba angajezi tu un proaspăt absolvent de facultate dacă omul a stat numai pe la petreceri în cămin, a trecut examenele cu șpagă și așa mai departe. Interesul pentru carte în facultățile din România este destul de scăzut din păcate, iar bursele de studiu nu prea sunt la căutare. Bine, nu zic ca nu mai învață nimeni în țara asta, poate că procentul de 90% este unul destul de umflat, însă nu putem sa nu observăm lipsa de educație în câmpul muncii.

Eu unul cunosc foarte puțini oameni care doresc să studieze, care doresc să reușească în viață pe propriile forțe, nu ajutat de mami sau de tati. Bineînțeles că cei care doresc să aibă bursă sunt exact aceia care nu au posibilități materiale și care oricum au un midset înclinat înspre self made man, nu au alternativă. Nu au mașină de 250,000 de euro de la părinți, bani pe care alții nu-i văd nici după 50 de ani de muncă…

Există burse de cercetare pentru studenți, ne mai trebuie doar studenți care să vrea să studieze. A, și după ce termină de studiat prin străinătate, să vrea să se întoarcă în țară pentru că stăm destul de prost la capitolul tineri inteligenți care muncesc în România. Nimeni nu dorește să vină să muncească pe mai nimic in țara asta după ce și-a tocit coatele pe băncile facultăților de renume din străinătate, cu bursă ori fără. Tinerii sunt super sătui de niște sisteme care nu lucrează niciodată în favoarea lor.

Deutsche Bundesstiftung Umwelt DBU oferă niște burse destul de frumoase celor care au terminat facultatea și doresc să lucreze în cercetare prin Germania. De exemplu, se dau 1060 euro net, bani scutiți de taxe și impozite. Deși termenul limită de înscriere a trecut, ar fi o idee destul de bună să rețineți acest fapt pentru la anul, când se vor da drumul din nou înscrierilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here