A trecut 1 an și două luni de când am casca Bluetooth Plantronics Voyager Edge și cred că a venit vremea să-mi spun părerea referitor la calitatea de construcție, rezistență și funcționalitate pentru că vedeți, voi, în momentul în care cumperi un dispozitiv nou, toate sunt bune și frumoase. Un produs de calitate însă, își arată valoarea în timp, după luni sau chiar ani de utilizare.
Casca Plantronics Voyager Edge a costat 500 de lei în urmă cu un an și două luni și se pare că ține foarte bine la preț. Tot 500 de lei costă și în ziua de azi și este evident una dintre cele mai scumpe căști Bluetooth de pe piață. Dar merită oare banii? Și dacă merită, cui este într-adevăr folositoare ținând cont de faptul că poți cumpăra niște dispozitive mai ieftine care fac același lucru?
În primul rând, trebuie să știi că cei 500 de lei pe care-i vei da, îi vei da în mare parte pe design și pe calitatea de construcție, care sunt de 500 de lei într-adevăr. Este o cască superbă, foarte bine finisată și foarte rezistentă. Eu de exemplu am folosit-o și pe ploaie și nu s-a întâmplat absolut nimic. Evident, nu recomand să faceți treaba asta, dar dacă cumva vă prinde ploaia vorbind la telefon, e ok.
Cât ținea bateria la începu și cât ține acum?
Ei bine, după 1 an și 2 luni de folosire aproape zilnică 2-3 ore, bateria ține undeva la 4-5 ore din maximum de 6 cu care a venit când era nouă, ceea ce mi se pare super ok. De cele mai multe ori, când vine vorba de baterii, după 1 an de folosire te aștepți să cadă brusc, iată că în cazul Plantronics Voyager Edge nu se întâmplă acest lucru.
Calitatea audio este aceeași?
Calitatea audio este aceeași cu toate că am obiceiul să ascult muzică la maxim de multe ori. Nu a căpătat acel bârâit specific căștilor foarte uzate. Sunetul este clar și foarte puternic. Eu de exemplu folosesc casca întrucât este mult mai puternică decât difuzorul telefonului, un Samsung Galaxy J5 (2016). Nu constat nici un fel de probleme din punct de vedere audio.
Cum rezistă la murdărie și uzură?
Nu am fost nevoit să o curăț niciodată cu toate că este de culoare albă. Cu standul de încărcare mi-a fost un pic teamă la început pentru că este dintr-un plastic oarecum cauciucat și m-am gândit că se va murdări groaznic, dar iată că nu este așa. Casca de asemenea chiar dacă este albă, nu s-a murdărit absolut deloc, nu s-a zgâriat, nu are nici o problemă cu butoanele din dotare. Acestea funcționează la fel de corect, ca în prima zi.
Care sunt problemele căștii Bluetooth Plantronics Voyager Edge după 1 an de zile
În primul rând, trebuie să știi că senzorii o vor lua razna, în special cel care comută între telefon și cască în timpul apelului. Dacă scoți casca de pe ureche în apel, comută automat pe telefon. Da, casca asta are mulți senzori care pot fi dezactivați din aplicația Plantronics Hub. Am fost nevoit să opresc acel senzor de proximitate pentru că o luase razna de tot, comuta aiurea. Atunci când luam casca la alergat, același senzor îmi oprea muzica pentru că simțea că o dau jos de la ureche când de fapt ea era la locul ei, fără să se atingă nimeni de ea. Și nu, suporții din silicon nu sunt de vină cum ați crede, sunt la fel de tari și rezistenți ca în prima zi.
Ce mă scoate din pepeni urât de tot este standul de încărcare. Uneori, nu mai face contact cum trebuie cu casca și drept urmare, ajungi să pui casca la încărcat și să o iei tot descărcată din suport peste câteva ore (cam 90 de minute durează o încărcare completă din stand). Astfel, sunt nevoit să reașez casca în suport de câtva ori până ce observ că beculețele clipesc, semn că se încarcă. E destul de enervant dar e normal cred, din cauza uzurii.
Cui recomand casca Bluetooth Plantronics Voyager Edge
În concluzie, să vedem cui aș recomanda această cască Bluetooth. Aș recomanda-o tuturor celor care apreciază valoarea designului și a materialelor de calitate. Din punct de vedere financiar, ar trebui să ai undeva la 4000 RON/lună ca să îți permiți așa ceva și cu siguranță cei care vor cumpăra Plantronics Voyager Edge nu vor regreta nici măcar o secundă. Este un dispozitiv care merită banii, însă doar dacă ai o putere de cumpărare peste media din România. Dacă ai un salariu de 2000 RON, nu îți recomand această cască, întrucât poți cumpăra ceva similar ca și calitate de construcție sau funcții cu mult mai puțini bani, fără design așa interesant.