Dacă ți-ai luat inima-n dinți și ai decis să faci ROOT telefonului, te așteaptă practic o lume nouă dincolo de această poartă: setări pe care înainte nu le puteai accesa, eliminare de programe nedorite, ROM-uri custom și așa mai departe.
Odată ce procesul de ROOT s-a finalizat poți instala o sumedenie de aplicații Android dedicate customizării softului ca la carte. Aceste aplicații fac toată treaba grea în locul tău și despre ele vom discuta în cele ce urmează. Sunt aplicații care se instalează post ROOT, după ce utilizatorul primește toate privilegiile de care are nevoie pentru a customiza sistemul de operare.
Flashify – cea mai bună aplicație pentru flash
Flash-ul manual al fișierelor poate să îți transforme telefonul într-un simplu breloc de chei, pe lângă faptul că este un procedeu destul de complicat. Această aplicație este destinată celor care doresc customizare dar nu sunt dispuși să petreacă minute, ore bune pentru a face lucrurile manual.
Cu Flashify poți flashui boot.img, recovery.img, fișierele zip. Dacă vrei să faci backup pentru aceste fișiere, le poți urca în cloud cu această aplicație. Poți restaura kernel-ul și prin microSD. Aplicația este gratuită în limita a 3 flash / zi. Dacă ai nevoie de mai multe, trebuie să o cumperi.
SuperSU – cea mai bună aplicație superuser
Dacă ai făcut ROOT, ai nevoie de SuperSU. Deși nu este obligatoriu, ai face bine să instalezi această aplicație pentru că este de departe cel mai bun asistent post ROOT din PlayStore iar multe kerneluri rootabile vin cu această aplicație default. În lini mari, SuperSU manageriază aplicațiile pentru care acorzi permisiuni superuser-ului dar are și alte funcții utile.
System App Remover – cea mai bună aplicație pentru bloatware
Al doilea lucru pe care trebuie să îl faci după ce se termină procesul de ROOT este eliminarea aplicațiilor pre instalate. Aceste aplicații sunt prezente cu zecile în toate telefoanele mobile (mai puțin Motorola și Nexus) și nu pot fi dezinstalate fără ROOT. Ocupă spațiu în memoria internă și consumă resursele aiurea. Deci, trebuie eliminate.
Din păcate, nu e așa simplu să recuperezi memoria ocupată de aceste aplicații, dar le poți dezinstala și scăpa de consumul de resurse: CPU, baterie. System App Remover este aplicația de care ai nevoie.
Greenify – cea mai bună aplicație pentru optimizarea bateriei
Greenify este o aplicație fantastică chiar și fără ROOT, dar cu privilegii superioare, își dă arama pe față. Discutăm despre o aplicație care este de fapt un tool pentru hibernare mai mult, îți permite să decizi când aplicațiile instalate se trezesc la viață și pot consuma resurse și când pot deveni inactive. Ultimul update include Shallow Hibernation destinat Android Marshmallow.
DiskDigger – cea mai bună aplicație pentru fișiere pierdute
Toată lumea sare în sus de fericire în momentul în care SMS-urile, pozele, contactele din telefon se pot recupera în urma ștergerii accidentale. Ei bine, dacă ai făcut ROOT, există și mai multe posibilități pentru aceste recuperări, una dintre ele se numește DiskDigger.
ROM Manager – cea mai bună aplicație pentru gestionarea custom ROMs
Deși mulți ar crede că este un manager pentru țigani, nici vorbă. ROM Manager nu-i bulibașă, ci o aplicație foarte complexă care îți permite să gestionezi toate ROM-urile, kernelurile, dintr-o singură aplicație. Ai acces la recovery, ROM, kernel, practic tot ce are nevoie un tip pentru a ține socoteala sistemului.
Device Control – cea mai bună aplicație pentru over-clock
Această aplicație este ideală pentru cei care doresc să mânărească CPU sau kernelul unui telefon rootat. Poți să livrezi mai multă energie pentru CPU sau să limitezi energia consumată de baterie. Ai un display manager destul de interesant de asemenea.