Chiar dacă în urmă cu ceva timp virușii erau ceva de domeniul fantasticului pentru sistemul de operare Android, cu timpul, inevitabil și-au făcut simțită prezența. Atât timp cât discutăm despre un OS inventat și perfecționat de oameni ce pot face greșeli, vor exista și vulnerabilități.
Ei bine, nu vă faceți griji, există aplicații antivirus pentru Android și softuri care pot ține la distanță orice tip de malware. Dacă ții la datele din telefonul tău Android, gândește-te la una dintre soluțiile de mai jos cu care le poți proteja. Acestea sunt cele mai bune aplicații destinate securității android pentru finalul de an 2016. Să trecem în revistă 5 dintre acestea.
Cei mai buni antiviruși Android (decembrie 2016)
- CM Security – este aplicația Clean Master dezvoltată de Cheetah Mobile și este este o combinație între antivirus și soluții complexe de securitate. Aplicația este gratuită dacă nu te deranjează reclamele, dacă te deranjează te costă 99 de cenți lunar. Oferă protecție antivirus, protecție pentru browserele web, protecție pentru intimitate și multe altele. Aplicația identifică potențialele amenințări și te întreabă pe tine, utilizator, care este măsura pe care o dorești luată. Este o aplicație foarte simplă, fără meniuri în care te poți pierde.
- Kaspersky Internet Security – mulți dintre voi ați auzit de această soluție de securitate din lumea calculatoarelor probabil. Iată, Kaspersky a intrat și pe piața mobilă cu o aplicație menită să asigure protecție totală amatorilor de dispozitive Android. Primești antivirus, protecție anti furt, protecție anti-phishing. Poate de asemenea să protejeze în timp real dispozitivele însă de precizat este faptul că cei care doresc să beneficieze de absolut toate funcțiile, vor fi nevoiți să plătească în jur de 15 dolari/an. Nu este o soluție tocmai ieftină.
- Malwarebytes Anti-Malware – Malwarebytes este unul dintre preferatele noastre din această listă din mai multe motive. În primul rând, este genul de aplicație care funcționează foarte bine, fără erori. În al doilea rând, are o interfață foarte prietenoasă și simplistă, lucru ideal pentru cei care nu se pricep atât de bine la butonat Android-ul. Asta înseamnă că este genul de aplicație foarte light comparativ cu cele de mai sus, oferind în schimb protecție full împotriva malware.
- Avast Antivirus & Security – este o aplicație care face mai mult decât securitate, se ocupă și de RAM boosting, curățarea de fișiere de tip junk și multe altele. Cu alte cuvinte are grijă de telefonul tău mult mai bine față de un antivirus normal, are câteva funcții extra binevenite. Avast Antivirus & Security dispune de protecție în timp real, scanarea conexiunii Wi-fi, un Firewall pentru telefoanele rootate și multe altele. Am lăsat pe locul 4 această aplicație pentru că pentru unele funcții este necesară instalarea unor alte aplicații din suita Avast, lucru enervant uneori.
- Lookout – una dintre puținele aplicații ce nu are și un client desktop, este exclusiv destinată lumii mobile. Este nevoie de asemenea să-și faci cont pentru a putea folosi această aplicație. Odată ce ai făcut contul, ai de ales între a folosi aplicația gratuit sau a plăti un cont Premium cu 2 dolari pe lună. Modul gratuit îți oferă acces la securitate și locația telefonului, în timp ce contul Premium te va proteja în momentul în care navighezi pe net via Browser, îți va oferi un fel de audit de securitate pentru aplicațiile deja instalate în telefon și va avea de asemenea câteva funcții anti-furt noi, pe care nu le vei găsi cu contul gratuit.
Ce parere ai de Sophos?
este o soluție despre care aud prima dată ce-i drept, observ că cei de la TechRadar l-au inclus într-un TOP antivirus pe 2017… o să-l testez și eu luna aceasta să văd ce-i cu el, mai ales că au o versiune free (Free Antivirus and Security)