Home Editorial A fost identificată cauza pentru explozia Galaxy Note 7

A fost identificată cauza pentru explozia Galaxy Note 7

1521
0
explozia Galaxy Note 7

O companie independentă a pornit într-o investigație proprie pentru a afla de ce explodează telefoanele Note 7 și a descoperit o gravă eroare în designul telefonului. A făcut oare Samsung un compromis prea mare pentru inovație și a afectat astfel securitatea?

Deocamdată, Samsung nu a făcut public motivul pentru care telefoanele Note 7 explodează cu toate că inițial au dat vina pe baterie. În octombrie, modelul a fost retras complet de la comercializare și de atunci, nu mare lucru s-a auzit despre acest caz.

Instrumental, compania independentă care a investigat acest caz a făcut publice rezultatele. Specialiștii acestei companii se ocupă zilnic cu analiza procesului de producție pentru dispozitive electronice și ajută la identificarea potențialelor probleme.

În timpul acestei investigații, au descoperit o problemă care ar putea fi cauza dezastrului: designul defectuos duce la explozia bateriilor. Presiunea este o problemă majoră și ca să înțelegeți mai bine, trebuie să înțelegeți cum este proiectată bateria cu pricina.

Pe scurt: în interiorul unei baterii, există 2 straturi unul pozitiv și altul negativ despărțite de alte 2 straturi în mijloc. Dacă straturile pozitiv și negativ se ating, apare acea descărcare de energie urmată de explozie sau incendiu. Dacă se presează cu alte componente pe straturile separatoare, bateria poate să explodeze. Samsung spune că aceste straturi separatoare au fost subțiate destul de mult din cauza parametrilor de producție foarte agresivi.

Și pe lângă faptul că straturile de separare au fost subțiri, bateria nu a avut loc nici să se umfle un pic în limitele normale. Telefonul a fost proiectat fără suficient spațiu între bateria de 5.2 mm grosime și capacul telefonului. Cei de la Instrumental spun că ar fi trebuit să existe un spațiu de 0.5 mm între baterie și capac astfel încât aceasta să aibă loc să se umfle.instrumental-galaxy-note-7-battery-w782

„Aceasta este ceea ce inginerii în electronică numesc line-to-line și este o regulă atât de clară și de simplă, încât aici mai mult ca sigur a fost încălcată în mod intenționat” spune Instrumental.

După această anchetă, este cât se poate de clar că Samsung a instalat o baterie prea mare într-un spațiu prea mic. De ce a făcut Samsung acest lucru? Păi pentru că acesta este modul în care an de an tehnologia este împinsă un pas mai departe. Cu timpul se reglementează aceste probleme dacă nu se întâmplă ca în cazul Note 7. Se merge la limita siguranței întotdeauna.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here