Facebook Messenger este printre noi de ani buni și cu toate că la bază este o aplicație destul de simplă, există încă foarte mulți utilizatori care mai mult de a trimite mesaje prietenilor cu care sunt conectați, nu prea cunosc mari detalii despre aplicație. Am adunat 14 trucuri, setări, lucruri utile legate de Facebook Messenger pe care fiecare utilizator al acestei aplicații ar trebui să le cunoască. Sunt funcții care pot fi mai mult decât utile în anumite situații, după cum veți vedea în cele ce urmează. De asemenea, dacă cunoașteți și voi detalii/trucuri/funcții utile ale acestei aplicații care nu sunt chiar banale și care pot ajuta pe cineva, lăsați-le în secțiunea de comentarii.
14 trucuri Facebook Messenger pe care nu toți utilizatorii acestei aplicații le cunosc
- Activează Dark Mode – dacă ai display Amoled/Super Amoled, ori folosești aplicația noaptea te va ajuta destul de mult. Pixelii negri înseamnă economie pentru baterie, în timp ce culoarea neagră a aplicației înseamnă niște ochi mai odihniți. Din punctul meu de vedere toate aplicațiile ar trebui să aibă acest mod.
- Verifică secțiunea Message Request – dacă primești mesaje de la cineva care nu te are la prieteni, acolo or să îți apară. În funcție de setările de Privacy pe care le ai la aplicație, este posibil să nu primești notificare atunci când cineva cu care nu ești conectat pe Facebook Messenger îți trimite un mesaj.
- Active Status – dacă-l dezactivezi celor din jur nu le mai arată dacă ești activ sau recent activ. Și nici tu nu vei mai putea vedea în cazul lor. Dacă știi că ai un șef la serviciu care nu este de acord cu butonatul pe telefon în scopuri personale, mai bine dezactivează această funcție. Te va da de gol.
- Data Saver – activat, nu-ți mai descarcă imaginile sau clipurile video în telefon decât dacă dai click. O funcție foarte bună atunci când ești pe Roaming și ai genul acela de prieteni care-ți trimit meme-uri non stop. Ați fi surprinși dacă ați face un calcul la final de lună, câte date mobile poate să toace această mică aplicație.
- People – de aici poți debloca persoanele pe care le-ai blocat mai demult. Util atunci când de nervi ai șters și conversația cu respectiva persoană. În mod normal poți da unblock din conversație.
- Chat Heads – acele mici fețe ale contactelor care tot apar ca un pop-ul când ți se trimite mesaj. Eu am obiceiul să le dezactivez. Este suficientă notificarea că mi-a trimis cineva mesaj, nu este necesar să mă întrerupă din web browsing sau alte activități. Facilitează conversația rapidă dar uneori e enervantă.
- Switch Account – de aici mai poți adăuga conturi Facebook Messenger dacă mai ai, poți comuta între ele fără probleme. Înainte, în urmă cu ceva ani, multă lume tânjea după această funcție. Iată, ea a venit, cei de la Facebook au ascultat utilizatorii iar astăzi nu trebuie să mai dai sign out ca să te poți loga cu alt cont.
- Search in Conversation – nu mai știi când anume ai vorbit o treabă cu cineva? Nimic mai simplu, cu această funcție poți căuta în întregul istoric de conversație, chiar dacă discuția datează de acum 3 ani. Cu simplul scroll prin mesaje probabil aplicația se va bloca la câteva luni. Scrii cuvinte pe care le consideri relevante în acest sens. De exemplu, nu mai știi când și-a lua mașină vărul tău. Intri pe conversația cu el și scrii cuvântul „mașină”, sau sintagma „Mi-am luat Audi”, sau „A6” dacă cunoști modelul exact.
- Share Live Location – atunci când trebuie să te vezi cu cineva necunoscut într-un oraș necunoscut. Să zicem că te duci să cumperi o mașină din București, tu fiind din Brașov. Spui vânzătorului să-ți dea share location unde te așteaptă atunci când ești la intrate în oraș și dintr-o dată ai locația unde trebuie să ajungi, fără să mai ceri numere de stradă și alte minuni. Utilă și pentru copiii care se pierd de părinți.
- Creare cont cu număr de telefon – foarte util pentru cei care NU au Facebook. Sincer, în ziua de azi Facebook a devenit o mizerie de aplicație. După ce că-ți termină bateria la telefon, te mai și ademenește în bârfă și caterinci de 2 lei. Nimic productiv. Nu am priceput niciodată de ce am petrece timp uitându-ne la viețile altora. Dacă nu ai cont de Facebook nu e bai, poți folosi Facebook Messenger doar cu nr de telefon.
- Delete a message for Everyone – poți șterge mesajele trimise dacă acestea nu au fost citite. Eu o numesc o funcție anti rușine. Cred că multora dintre noi ni s-a întâmplat să trimitem mesajul pentru X, la Y. Nici Facebook în sine nici Messenger nu stau prea bine la separarea conversațiilor. E chiar simplu să greșești. Această funcție te scapă de rușine, poți șterge mesajele trimise înainte ca respectiva/ul să le vadă.
- Instalează Messenger Lite – dacă ai un telefon Android mai vechi sau dacă stai prost cu datele mobile, poți instala versiunea Lite a acestei aplicații. Mie sincer nu-mi place cum se mișcă Messenger Lite așa că prefer compromisul. Rămân cu aplicația întreagă și mă chinui cu ea cum pot.
- Trimite clipuri de 30 secunde – vrei să explici mamei cum se dă drumul la centrala termică? Nu suna. Ai posibilitatea să înregistrezi un clip de 30 secunde care poate fi trimis drept mesaj. Desigur, exemplul cu centrala este aleatoriu, puteți folosi această funcție în toate modurile posibile. Ține apăsat butonul de fotografiat și în loc de poză, va începe acest mic video de 30 secunde.
- Profile Codes – te salvează de chinurile iadului atunci când vrei să adaugi pe cineva de lângă tine și nu-l găsești după nume, nici tu pe el nici el pe tine. Mie mi s-a întâmplat. Stăteam alături de un amic în Altex și nu reușeam să ne găsim unul pe celălalt în aplicație. Procedura cu Profile Codes este simplă și destul de rapidă.
Bună ziua,
Ma confrunt cu o blocare a app messenger întrucât îmi cere sa accept cookie, alta opțiune nu exista
Bună!!
Știe cineva cum se explica ca dacă am vorbit cu web pe mess poza la persoana data nu apare de desupt la terminarea apel ci rămâne sus ca și cum nu as fi vorbit