Home Editorial Păreri și impresii după 4 ani de content writing în România

Păreri și impresii după 4 ani de content writing în România

4150
1

În cei 4 ani de când mă lupt cu literele pe plaiurile virtuale din România, mi-au trecut pragul peste 330 de clienți. Dacă număr doar articolele pe care le-am scris pe site-urile mele folosite în link building, cred că sunt peste 18.000. După acești 4 ani de content writing, vin și eu cu câteva impresii, cu câteva păreri despre mediul business din România, pe parte de online bineînțeles.

Păreri și impresii după 4 ani de content writing în România

Mediul de business – părere generală despre comerțul online

Lucrurile încep să se miște în online-ul românesc. Tot mai mulți tineri constată că nu prea au nimic de pierdut dacă încearcă să pună bazele unui business online. Este mult mai simplu de manageriat de niște oameni care oricum le au cu calculatoarele și cu internetul. Din păcate nu mulți sunt aceia care caută soluții la probleme, care încearcă să aducă pe piață produse și servicii noi. Deocamdată se cam aglomerează piața doar, întrucât mulți dintre cei care deschid un magazin online nu realizează faptul că trebuie să vină cu ceva nou, ceva ce se cere, altfel, devin roata de rezervă a mamuților.

Despre neseriozitate și țepe – diferă lucrurile față de viața reală?

Nu, absolut deloc. Aceeași neseriozitate existentă în viața reală este prezentă și online și este foarte logic să fie așa. Doar tot oamenii din realitate conduc afacerile din online. În cei 4 ani de content writing mi-am luat și țepe de la niște oameni care din păcate, nu au găsit până acum pe cineva cu foarte mult timp liber, să-i târâie ani de zile prin tribunale pentru sume derizorii. În afară de țepe, m-au mai deranjat cei pentru care muncești apoi cu greu mai dai de ei să-ți și plătească, cei cu care trebuie să rezolvi o problemă urgentă și nu te bagă în seamă, m-au deranjat partenerii schițați într-un contur de webhost și câte și mai câte. Lucrurile nu sunt roz online, dacă asta se întreabă lumea.

Nu se dorește calitate – și nici nu cred că se va dori foarte curând

Online-ul este dominat de aceeași mentalitate românească, clasică și foarte dăunătoare. Toată lumea vrea servicii sau produse cât mai ieftine, dar de calitate. Ceea ce evident, nu este posibil. Poate doar într-un Univers paralel dacă teoria multiversului o fi pe bune. Cum poți să spui că tu vrei articole de calitate de la mine din moment ce-mi ceri texte de 350 de cuvinte? Ce calitate poți pune în maxim 3 paragrafe? Se pierde multă calitate din cauza zgârceniei și a minților înguste.

Mulți renunță prea devreme – chiar înainte să înceapă

Am cunoscut foarte mulți oameni despre care eu habar nu aveam că au deținut un business online. Am aflat abia după ce au închis taraba. De ce au închis? Pentru că nu mergea treaba, cică. Atunci când i-am întrebat de ce nu a mers, nu au știut să-mi dea un răspuns exact. Asta din cauza faptului că au închis prea devreme, n-au avut răbdare să clădească un business stabil, și probabil nici chef financiar nu au prea avut. Ca un business să meargă are nevoie de 2-3 ani de muncă în spate. Dacă tu îi dai drumul 3 luni cu speranța că în aceste 3 luni vei face mai mulți bani de cât ai făcut în întreaga ta viață de angajat la patron, este clar că ai o părere deformată despre mediul de business în general.

Cam acestea sunt părerile mele după 4 ani de content writing în România, după 4 ani de luat pulsul pieței online. Există puține lucruri bune și multe mai puțin bune, exact ca și în viața reală. Online-ul nu este altceva decât oglinda realității. Pe mine mă găsiți pe www.vandimaginatie.ro în cazul în care aveți nevoie de texte, de articole, de advertoriale diverse, etc. Orice legat de content writing.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here