Home Editorial Cine și de ce ar mai face abonamente la Vodafone sau la...

Cine și de ce ar mai face abonamente la Vodafone sau la Orange?

4552
2
abonamente

Citeam prin presă zilele trecute despre ceva proces pierdut în instanță de Orange, din pricina faptului că minutele internaționale nelimitate nu prea erau nelimitate, la abonamente. Și mi-am pus întrebarea asta, de ce naiba atât timp cât există posibilitatea de a sta pe cartelă SIM PrePay, nelegat de un contract cu multe clauze abuzive, de ce să nu profiți de această situație? De ce te-ai duce direct în gura lupului deși știi că sunt șanse mari să fie probleme?

Cartela PrePay – dovada clară că majoritatea companiilor de telefonie mobilă își bat joc pe față de proprii clienți

Cartela PrePay mi se pare dovada clară că aceste companii de telefonie mobilă își bat joc pe față de proprii clienți. Nu ați văzut că la cartelă primești mult mai multe beneficii față de un abonament? De exemplu, la cartela PrePay de 5 euro, primești mult mai multe minute naționale sau GB de internet decât la un abonament de 5 euro. Abonamentele sunt o bătaie de joc fără precedent la adresa cetățeanului, cel puțin în România, la modul la care sunt gândite beneficiile comparativ cu beneficiile de la cartela PrePay. O bătaie de joc fără de seamă.

După bătaia de joc cu beneficiile, urmează alte bătăi de joc specifice acestor companii, cu care ne-am obișnuit cu toții. De la facturi încărcate aiurea la opțiuni activate fără acordul clientului, de la blocarea abonamentelor atunci când se vorbește prea mult la telefon deși minutele oferite prin contract ar fi nelimitate, la situații ridicole în care clienții care deși plătesc abonamente sunt puși să plătească și garanții. O umilință a clientului mai mare decât în cazul companiilor de telecomunicații din Romania, nu cred că există. Și atunci, vine întrebarea din titlu…

Cine sunt de fapt cei care se încăpățânează în continuare să facă abonamente la Orange sau Vodafone?

Cine și de ce ar mai face abonamente la Vodafone sau la Orange? Păi oamenii care vor să ia telefoane mai ieftine. Ei ar fi una dintre categorii. Încă n-am scăpat de mentalitatea asta de om lacom, care se gândește mereu cum să facă să ia un obiect pe care nu și-l permite. După această categorie, urmează firmele, SRL-urile. Orice companie are nevoie în secolul 21 de un telefon mobil și cea mai simplă obține pentru ele este abonamentul.

Lipsa unei instituții de ocrotire a consumatorului persoană juridică, dă mâna liberă abuzurilor companiilor de telefonie mobilă

Cu firmele și abonamentele pe la Orange și Vodafone, abuzurile ating o nouă cotă, întrucât pentru persoane juridice nu există Oficiul pentru Protecția Consumatorului. Astfel, companiile de telefonie mobilă pot să-și bată joc de SRL-uri cum și cât doresc, singura posibilitate de stingere a problemei este judecata în tribunal. Vă dați seama că nu se duce nicio firmă la tribunal pentru o factură umflată cu 50 de lei de exemplu. Dar despre relația dintre SRL-uri și abonamentele de telefonie mobilă vom discuta altă dată, avem câteva exemple de abuzuri monumentale.

Din punctul meu de vedere, singurele abonamente care merită cumpărate în ziua de azi sunt cele de la Digi care nu costă nici mult și au început să stea destul de bine cu semnalul. Plătesc 22 de lei pe lună cu tot cu TVA și am minute nelimitate, 40 de GB de internet 4G, iar factura este băgată în factura generală RCS-RDS, că am mai multe servicii de la ei. Eu unul nu aș da 8-10 euro/lună pentru un abonament la Orange sau Vodafone, pentru nimic în lume.

2 COMMENTS

  1. by Alex Ciocan,ai dat puțin cu bâta-n baltă referitor la preț și cei cu aboament (cel puțin la Vodafone).
    Plătesc 24,5 lei (5 eur.) la Vodafone cu nelimitate + ,,mărunțișuri” + 30 GB net (arhisuficient t. mine) și n-am telefon de la ei (telefon pe care nu mi-l permit!). Probabil din comoditate.Și… cartela prepay de 5 eur.,costa cam 29,7 lei !!!!!! Așa că revizuiește puțin articolul.Zi bună.

  2. Salut! Sunt detinatorul unui abonament numit “Nelimitat S” de la Telekom si sunt foarte multumit de el, am tot nelimitat la ei in retea, inclusiv si internentul 4G. In familie sunt 4 astfel de abonamente si pe luna se plateste 70 de lei toate 4. Normal trebuia 60 dar s-a marit de la 1 iunie toate abonamentele cu 50 de centi. Ce nu am nelimitat in acest abonament sunt minute si SMS-uri internaționale, net in roaming, minute si SMS-uri naționale. Dar pe mine personal nu ma dejanzeaza deoarece toti din comuna la mine sunt pe Telekom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here