SHARE
poze mai bune

Foarte multe telefoane Android vin echipate cu o cameră foto foarte bună, capabilă să-ți captureze momentele unice la calitate foarte bună.

Chiar dacă în acest moment camerele foto de pe telefoanele mobile nu por fi comparate cu DSLR-urile, sunt sigur că va veni acel moment în care se va ajunge și aici. Ei bine, partea bună este că există posibilitatea să faci poze superioare cu ajutorul câtorva sfaturi simple, cu toate că ești începător în lumea fotografiei. Iată câteva sfaturi destul de simple cu ajutorul cărora chiar și fotografii începători pot scoate un extra de calitate din fotografiile făcute cu telefoanele mobile Android.

5 sfaturi pentru a face poze mai bune cu telefoanele Android

  1. Butonează setările camerei. Obișnuiește-te cu setările pe care camera telefonului tău le are. Dacă nu le explorezi și butonezi nu vei reuși niciodată să profiți de ele pentru a face poze mai bune. Aici mai intervine și creativitatea.
  2. Asigură-te că lentila e curată. Am observat că foarte mulți dau vina pe telefoane din cauza faptului că pozele sunt blurate sau nu sunt la calitatea așteptată dar de fapt lentilele sunt oarecum obstrucționate. Înainte de a face poze verifică treaba asta.
  3. Nu te baza pe flash. Blițurile de tip flash ale telefoanelor moderne sunt ok dar nimic nu se compară cu lumina adevărată. Dacă vrei cele mai bune poze caută să le fotografiezi în lumină naturală cât mai adecvată.
  4. Nu folosi zoom. Zoom-ul, asemenea flash-ului mai sus menționat, este o prostie cel puțin pentru camerele slăbuțe de pe telefoanele Android. Mai bine faci poza normală apoi o tai cu crop de cât să folosești acel zoom inutil.
  5. Folosește modul burst. Modul burst nu face altceva de cât să pozeze de 3 ori pe secundă sau ceva de genul. Ei bine, poate fi o idee bună să folosești așa ceva dacă ești dependent de cele mai bune fotografii posibile. Una din 100 s-ar putea să fie ce vrei tu.

 

Articole Recomandate

Cum transformi telefonul Android în router Wi-Fi. Despre Android Hotspot Telefoanele Android au o funcție destul de interesantă numită Hotspot, funcție care le transformă practic în routere Wi-Fi. Pentru ca funcția Hotspot ...
Cum personalizezi butonul Home al telefonului Android Cel mai interesant aspect legat de sistemul de operare Android este bineînțeles posibilitatea de a customiza sistemul de operare și telefonul ulterior...
Cum să ai un internet mai rapid cu o conexiune 3G lentă pe telefonul Android Chiar dacă în ziua de azi există conexiuni la internet via Wi-Fi sau 4G destul de rapide, există și situații în care ești nevoit să folosești doar 3G....

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

  1. Interesant ar fi dacă aş reuşi să găsesc un telefon a cărei camere să nu se strice aiurea, un telefon a cărei camere să facă focus şi să aibă o rezoluţie bună. Ah, şi să nu coste o avere.
    Ca idee, camera telefonului meu nu mai merge de vreo 3-4 luni. :))

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here