Bateria telefonului Android nu a fost niciodata punctul forte al acestor dispozitive. Cu cat ecranele s-au marit, cu atat durata de viata a bateriilor s-a redus pentru ca nu ai cum sa alimentezi cu energie un display de 5 sau chiar de 6 inch cu un consum redus de energie. Sa nu mai pomenim de CPU si GPU din ce in ce mai performante care au nevoie de energie pentru a putea furniza rezolutii 1080p pe display-uri IPS si pentru a putea rula aplicatii si jocuri din cele mai sofisticate.
Cu toate acestea, cum putem salva putin bateria telefonului Android? Cine sunt cei 3 criminali care omoara bateria telefonului Android fara sa ne dam seama?
- AUTOMATIC – ADAPTIVE BRIGHTNESS – consuma cel mai mult curent din bateria telefonului Android pentru ca transmite constant procesorului informatii in functie de care, acesta din urma selecteaza luminozitatea potrivita mediului ambient. O setare care foloseste continuu procesorul nu salveaza bateria, ci o consuma. Treceti pe modul manual daca aveti aceasta optiune. Eu de exemplu nu o am la Samsung Galaxy Grand Neo, insa vine din fabrica fara Automatic Brightness
- SCREEN TIMEOUT – trebuie gasita o solutie de compromis ale acestei setari. Display-ul se va stinge automat dupa un interval setat in prealabil, iar daca il setati pe 30 de secunde sau peste un minut, bateria telefonului Android se va consuma aiurea, display-ul stand aprins prea mult dupa ce lasati telefonul din butonat.
- WIDGETS si aplicatiile ce ruleaza pe fundal – pe termen lung, widget-urile sunt destul de rautacioase cu bateria telefonului Android. Constant acestea ofera imformatii fie folosind wi-fi fie folosind destul de mult puterea de procesare. Incercati sa setati un refresh interval cat mai indelungat, cat despre aplicatiile ce ruleaza update in fundal, daca au optiunea de a putea programa update alta data, folositi cu incredere.