SHARE
televizor 4k

Deși prețurile au scăzut semnificativ în ultima perioadă, încă este de actualitate întrebarea dacă se merită sau nu să cumperi un televizor UltraHD. În primul rând se pune problema lipsei conținutului UltraHD pentru că așa cum putem vedea din grila de programe TV, foarte puține posturi sunt Full HD, iar majoritatea emit la o calitate execrabilă.

Mai punem în calcul și faptul că acele puține posturi Full HD nu au chiar calitatea maximă ci semnalul vine oarecum compresat. Acest lucru este evident de îndată ce calitatea de la un post Full HD la altul diferă sesizabil.

Așadar pentru cei care folosesc televizorul doar pentru a urmări grila de canale, nu se merită achiziționarea unui Ultra HD pentru că având în vedere semnalul de slabă calitate transmis pe cablu, diferența de la Full HD la Ultra HD este una minoră.

Pe de altă parte dacă sunteți un mare fan al conținutului multimedia s-ar putea ca noua gamă de televizoare LED cu rezoluție UHD 4K să fie soluția cea mai potrivită.

În primul rând dacă aveți un laptop sau PC cu placă grafică performantă, un televizor UltraHD poate fi folosit cu succes pe post de monitor. Atâta timp cât placa grafică duce jocuri cu rezoluție UHD, această rezoluție va fi preluată de ecranul televizorului prin folosirea unui cablu HDMI 4K.

De asemenea și segmentul de filme este acoperit, datorită lansării și în Romania a serviciului Netflix prin care avem acces la o foarte mare colecție de filme și seriale noi la calitate 4K.

Singurule motive pentru care nu am opta pentru un televizor UltraHD pot fi legate de buget, sau de faptul că pentru a urmări canalele actuale este suficient un ecran Full HD.

Aceste motive pot fi ușor detronate deoarece dacă ne referim la preț deja găsim televizoare 4K destul de ieftine, unele chiar la prețuri de Full HD.

Chiar și pentru a urmări emisiunile preferate trebuie să știți faptul că un ecran foarte mare, este recomandat să aibă și o rezoluție pe măsură altfel imaginea se va vedea pixelată mai ales când privim de la distanță mai mică. Astfel din punctul meu de vedere, pentru un ecran cu diagonala peste 120 cm aș recomanda întotdeauna să fie cu rezoluție 4K.

În concluzie doar pentru a urmări posturile TV consider că nu se merită achiziționarea unui televizor 4K scump din gama premium, în schimb puteți alege un 4K ieftin sau un Full HD. În schimb pentru iubitorii de conținut multimedia, un ecran 4K merită toți banii.

Articole Recomandate

Cum sa te bucuri de o calatorie pe cinste? Vezi la ce detalii sa fii atent E vara si toti ne gandim la vacanta, la locul in care ne vom petrece concediul si ne dorim ca aceasta perioada sa fie una in care sa ne relaxam pe dep...
Alegerea celui mai potrivit pătuț pentru copii Pătuțul pentru bebeluș reprezintă prima piesă de mobilier pe care părinții o aleg pentru acesta. Este necesară selectarea atentă a articolului, având ...
Alegerea unei pompe submersibile eficiente Cei care locuiesc la casa stiu destul de bine ce este o pompa submersibila si de ce este aceasta necesara. Mai ales cei care detin o gradina pe care o...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here