Home Tutoriale Telefonul nu mai pornește? Iată ce trebuie să faci

Telefonul nu mai pornește? Iată ce trebuie să faci

27490
9
Telefonul nu mai pornește

Dacă ai ajuns vreodată în situația în care telefonul nu a vrut pur și simplu să mai pornească, evident că te-ai întrebat „DE CE???”… Ei bine, stai liniștit că nu ești singurul. Nu ești singurul care s-a întrebat de ce nu mai pornește telefonul și mai ales ce trebuie să facă pentru a-l readuce în simțiri. În cele ce urmează vom prezenta câteva motive pentru care telefonul refuză să mai pornească și soluțiile lor.

Verifică dacă are suficientă energie

E posibil ca bateria să se fi descărcat dincolo de nivelul în care chiar și un simplu boot logo ar mai putea fi afișat. Conectează-l la o sursă de alimentare și ai puțină răbdare. Dacă este stors la maxim de energie e posibil să nu pornească imediat, lasă-l câteva minute.

Verifică dacă display-ul este bun

E destul de probabil să fi murit display-ul, așa că trebuie să observi atent dacă telefonul dă semne de viață pe alte planuri. Ține mâna apăsată pe butonul de POWER câteva secunde. Dacă începe să vibreze și eventual să scoată sunete, e clar că ai de-a face cu un display defect. Mergi la Service.

Adu-ți aminte dacă l-ai scăpat pe jos

Acesta este unul dintre cele mai des întâlnite motive pentru care un telefon nu mai pornește. Dacă l-ai scăpat pe jos ori în apă, e foarte probabil să fi apărut o defecțiune din cauza șocului ori un scurt circuit cauzat de umezeală. Tot la service va trebui să mergi.

Adu-ți aminte dacă a dat semne de boală înainte

Adu-ți aminte dacă înainte să moară, făcea figuri adică să se restarteze din senin sau să se blocheze. În aceste cazuri, foarte probabil este vorba despre o problemă de soft. Te poți ocupa personal de chestia asta dar din moment ce citești acest articol, clar ai nevoie de un service autorizat 😀

Verifică bateria

Vezi dacă bateria este umflată sau dacă a curs cumva. E foarte probabil să ai o problemă cu bateria, nu cu telefonul în sine. De obicei problema asta apare după o îndelungă perioadă de utilizare. Poți desface ambalajul bateriei să te uiți să vezi dacă a curs, se desface foarte simplu. Dacă vezi ceva anomalii, vei avea nevoie de o baterie nouă.

Verifică alimentatorul sau mai exact cablul acestuia

E foarte probabil ca acea mufă de alimentare a încărcătorului să fie întreruptă la bază din cauza uzurii. Încearcă să folosești un alt încărcător sau un cablu de date conectat la PC.

Apare logo-ul Android pe display?

Dacă apare-dispare la nesfârșit acel logo cu Android, telefonul a intrat într-un boot loop. Dacă ai făcut recent update la Android sau dacă ai instalat un ROM custom poți încerca să intri în Recovery Mode și să ștergi partiția cache sau să-i dai o resetare la setările de fabrică.

 

9 COMMENTS

  1. Am un samsung s7 a inceput sa se blocheze si sa se opreasca din senin si ultima data sa oprit de tot, am incercat sa il pornesc si apasand pe butonul de pornire si l-am tinut la incarcat o zi nu sa mai aprins

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here