Home Diverse Cum stii ca trebuie sa cumperi un boiler nou?

Cum stii ca trebuie sa cumperi un boiler nou?

1396
0
boiler

Echipamentele termice cu rol in reglarea parametrilor circuitului hidraulic poarta numele de butelii de egalizare a presiunii si sunt construite pentru instalatiile termice care utilizeaza centrale termice sau cazane in cascada. Butelia de egalizare a presiunii poate fi intalnita si sub numele de preselector hidraulic, butelie de decuplare hidraulica, separator hidraulic sau butelie de spargere a presiunii si reprezinta elementul cheie al unei centrale termice, avand ca functie principala separea a doua zone termohidraulice.

Sistemul de incalzire cu gaz este unul intre cele mai populare sisteme de incalzire. El este numit si sistem umed deoarece un boiler care functioneaza pe gaz incalzeste apa pentru a furniza incalzire prin intermediul radiatoarelor si robinetelor dintr-o locuinta.  Gazul este un combustibil eficient, deci are un bun return al investitiei pentru fiecare unitate de energie. Boilerele sunt responsabile pentru 50% din factura la energie. De aceea, este important sa te asiguri ca functioneaza eficient si sa stii cand a venit momentul sa il inlocuiesti.

Boilerele moderne sunt mult mai eficiente decat cele produse si instalate acum 10 ani. Controlul temperaturii s-a dezvoltat si el in timp, insemnand ca in zilele noastre poti fi mult mai precis cu temperatura pe care o vrei in fiecare camera sau zona din locuinta. In plus, achizitionarea unui boiler nou va aduce un consum mai mic de gaz. Totusi, sunt mai multi factori de care trebuie sa tii cont.

Boilerele rezista pana la 15 ani. Daca al tau incepe sa atinga aceasa varsta, atunci este timpul sa te gandesti la unul nou. Serviciile de intretinere anuale pot prelungi durata de viata, insa cu cat sunt mai vechi, cu atat trebuie sa faca un efort mai mare pentru a-ti incalzi locuinta si asta inseamna ca sunt mai putin eficiente, deci riscul unei defectiuni este mai mare.

Serviciile de verificare si intretinere anuala sunt esentiale pentru a te asigura ca esti in siguranta. De asemenea, ele indica daca este nevoie de reparatii sau daca exista probleme inainte ca paguba sa fie iremediabila sau reparatia prea scumpa.

Nu investesti insa intr-un boiler nou decat dupa ce te-ai asigurat ca alegi tipul potrivit. Cea mai comuna alegere este un boiler instant. Acesta incalzeste apa doar cand robinetul este pornit, asigurand astfel maximum de eficienta. Un boiler este o investitie de durata.  Cel mai probabil vei cumpara in jur de 3 intr-o viata, deci calitatea ar trebui sa fie principalul criteriu. Pe langa pretul boilerului propriu-zis exista si costul de instalare, care este de asemenea ridicat.

Cand vine vorba despre persoana care va face instalarea este important sa alegi oamenii potriviti. Exista aici 2 optiuni : un instalator independent sau un furnizor de energie. Furnizorii de energie au de obicei preturi mai ridicate comparat cu instalatorii independenti, dar adesea includ beneficii aditionale. Indiferent ce alegi, este esential sa te interesezi si sa vorbesti cu cati mai multi experti inainte de a lua o decizie.

Sistemele de incalzire joaca un rol important in fiecare locuinta: sa fii bransat la caldura si apa calda oricand ai nevoie face fara indoiala viata mai usoara.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here