Home Review Review Sony Xperia XA (Preview)

Review Sony Xperia XA (Preview)

3198
0

Sony a introdus gama Xperia X la Mobile World Congress 2016. Dintre cele 3 modele din această gamă prezentate atunci, Sony Xperia XA este cel mai slab, are cele mai slabe specificații dar și prețul cel mai mic. Este un dispozitiv din plastic ce poartă însă patina Sony până la capăt. Este un telefon de clasă medie pe care îl vom analiza în cele ce urmează.

Când vom vedea în magazine Sony Xperia XA

Sony Xperia XA va fi disponibil în magazine după data de 10 iunie 2016, dar deja s-a dat liber la pre-comenzi. Dacă în UK se vinde cu 280 de lire, în România cred că va avea un preț în jur de 2000 de lei.

Design  Sony Xperia XA

Deși pare a fi un telefon construit din metal, e făcut din plastic. Poate că mulți dintre voi v-ați aștepta la aluminiu sau sticlă pentru acest sector al clasei de mijloc dar nu, Sony Xperia XA este din plastic. Dar să privim partea bună a lucrurilor, acest plastic îi oferă telefonului un aspect destul de sofisticat.

Pe partea stângă avem cardul MicroSD (până la 200 GB), alături de slotul pentru cartela SIM. În rest, în partea de sus are un port mini audio jack pentru căști și o boxă în partea de jos. Poziționarea boxei e ceva normal pentru telefoanele Xperia. Știu, mulți au dat cu capul de zidul plângerii din cauza acestei poziționări și nici calitatea sunetului nu poate fi clasificată pentru că este distorsionat de mâna care ține telefonul. Pe partea stângă: butonul Power, butonul pentru camera foto și volum. Ca și dimensiune, este destul de micuț, 7.9 mm grosime și 137 de grame.sony-xperia-xa-15-w782sony-xperia-xa-13-w782

Display Sony Xperia XA

Display-ul este unul de 5 inch cu rezoluție HD 1280×720 pixeli, densitatea pixelilor fiind 239 ppi. Da, nimic super grozav,  doar e un telefon de clasă medie. Unghiurile de vizualizare sunt destul de bune iar luminozitatea cel puțin în cameră este ok. Punctul forte al acestui telefon va fi cu siguranță display-ul, care se întinde dintr-o parte în cealaltă a lățimii telefonului.

Deși discutăm despre o rezoluție destul de mică, pixelii nu se văd cu ochiul liber iar calitatea imaginii de ansamblu este una destul de bună. Păi nu e de mirare că există atâta calitate pe un display slăbuț ca specificații din moment ce Sony Xperia XA are instalată tehnologia BRAVIA Engine 2, care mărește contrastul  și face imaginile mult mai clare.sony-xperia-xa-4-w782

Performanță Sony Xperia XA

Telefonul vine cu un procesor MediaTek MT6755, proiectat exact pentru această clasă medie. Mai avem 2 GB DDR3 și 16 GB memorie internă. Cei care au nevoie de mai mult de 16 GB, și cu siguranță sunt mulți la număr, pot atașa un card MicroSD până la 200 GB.

Camera foto este una dintre atracțiile principale ale seriei Xperia X. Pentru Sony Xperia XA este vorba despre o cameră de 13 Mpx cu tehnologia hibridă autofocus. Această tehnologie, potrivit celor de la Sony, permite camerei să facă un autofocus super rapid , eliminând „luptele” pentru focus în condiții de luminozitate slabă. Camera din față este de 8 MPX, de asemenea destul de bună.

Bateria este una destul de ciudată, doar 2300mAh. Este ciudată pentru că deși micuță, cei de la Sony spun că te va ține 2 zile în cazul în care optezi pentru acest telefon. Are implementată și o funcție fast charging – încărcare rapidă, care promite să-ți încarce bateria pentru 5.5 ore de standby în doar 10 minute.sony-xperia-xa-9-w782

Concluzie Preview Sony Xperia XA

Sony nu prea vine pe piață cu telefoane din plastic, de slabă calitate așa că acest plastic cu siguranță va atrage atenția multora, pe lângă display-ul fără margini, camera foarte bună și bateria destul de promițătoare.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here