Home Tutoriale 7 sfaturi pentru a reduce lagul unui smartphone Android

7 sfaturi pentru a reduce lagul unui smartphone Android

3084
0
reduce lagul

Orice smartphone Android începe să dea rateuri după un anumit timp. Este ceva normal, informații se tot acumulează până când resursele încep să fie gâtuite. În momentul în care nu mai ai resurse disponibile, telefonul începe să se blocheze, să se miște cu viteza melcului împăiat și așa mai departe. Dacă ai parte de un telefon Android care se mișcă mai încet decât ar trebui, iată 7 sfaturi care te vor ajuta să-l readuci la linia de plutire, să-l faci să se miște din nou sprinten…

7 sfaturi pentru a reduce lagul unui smartphone Android

  1. Identifică problema. Lagul pe telefoane poate fi cauzat de mulți factori precum o aplicație, mai multe aplicații, sistemul de operare în sine. Aplicația CPU-Z  te poate ajuta arătându-ți load-ul procesorului în timp real pentru fiecare nucleu în parte.
  2. Vezi care aplicație consumă curent foarte mult. E clar că dacă ai o aplicație ce-ți sufocă telefonul, aceasta va fi și mare consumatoare de energie. Ia mergi tu frumos la Settings > Battery. Vezi acolo dacă ceva nu este în regulă și eventual scapă de aplicația cu pricina dacă reușești să o identifici și nu îți este folositoare.
  3. Eliberează memoria de stocare. În momentul în care nu mai ai loc în memoria internă a telefonului, apar problemele legate de lag. Ține cont de faptul că nu toate aplicațiile se pot instala direct pe cardul MicroSD chiar dacă ai unul de capacitate foarte mare în dispozitiv. Poți elibera din memorie mergând la Storage în meniul Settings.
  4. Oprește widgets. Toate widget-urile care rulează pe ecranul dispozitivului tău consumă resurse chiar dacă efectiv par să nu facă nimic. Dacă ai widget-uri active pe care pur și simplu nu le folosești, renunță la ele. Prea multe widget-uri vor sufoca telefonul.
  5. Dezactivează animațiile. În funcție de launcher-ul pe care-l folosești, dacă ai unul instalat, există foarte multe animații pe care telefonul tău se chinuie uneori să le execute mai ales dacă este de generație veche iar launcher-ul de generație mai nouă. Animațiile arată super fain dar consumă foarte multe resurse. Vezi în setările launcher-ului ce și cum. De asemenea, nu uita de animatiile din Developer Options.
  6. Eliberează memoria RAM. Chiar dacă Android-ul este Linux și folosește memoria RAM într-un mod cu totul deosebit față de calculatoare și laptopuri, uneori, chiar și aceasta devine sufocată mai ales de aplicațiile lăsate să ruleze în fundal. Stai departe de multitasking și de aplicațiile lăsate să ruleze de capul lor în fundal.
  7. Restartează dispozitivul. Nu ai habar cât de mult bine i-ai putea face cu un singur restart. Pe măsură ce orele de up time se adună, se acumulează tot mai multe informații temporare și nefolositoare în toate memoriile posibile. Un restart va scăpa de fișierele temporare și va goli tot ce înseamnă memorie cache.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here