Home Review Gadget Samsung Gear Fit 2 – merită banii?

Samsung Gear Fit 2 – merită banii?

2634
0
Samsung Gear Fit 2

Dispozitivele Samsung nu sunt niciodată ieftine dar calitatea scuză orice preț, nu? Samsung Gear Fit 2 este o brățară fitness de foarte bună calitate care în acest moment costă cam 1000 de lei în magazinele din România și cred că mulți dintre voi v-ați întrebat dacă merită banii pentru că, să recunoaștem, este una dintre cele mai scumpe brățări fitness de pe piață în acest moment. Samsung oferă această brățară celor care doresc un dispozitiv high-end echipat cu display AMOLED și multe funcții pe care competiția în acest moment nu le are. Haideți să vedem despre ce este vorba.

Samsung Gear Fit 2 – cum arată și cât de calitativă este?

Designul Samsung Gear Fit 2 este asemănător cu cel al primei brățări scoase pe piață de Samsung în 2014 cu precizarea că cea de-a doua variantă are mai mult stil. Componenta vedetă a Samsung Gear Fit 2 este display-ul AMOLED, dar nici cureaua nu se lasă mai prejos. Producătorul a optat de data aceasta pentru o brățară cu un mecanism de blocare, nu pentru o simplă brățară de silicon cum avea versiunea precedentă, Samsung Galaxy Fit. Datorită designului îmbunătățit, display-ul curbat se integrează mai bine cu brățara și stă mult mai bine fixată pe mână.

Samsung Gear Fit 2 – de ce este atât de impresionant display-ul?

Deși ecranul este mai mic față de versiunea precedentă, 1.5 inci comparativ cu 1.84, este un AMOLED autentic și foarte calitativ. Rezoluția a fost mărită și în loc de 128 x 432 cât avea Samsung Galaxy Fit, Samsung Gear Fit 2 se laudă cu 216 x 432 pixeli. Per total, display-ul este unul foarte bun, imaginile sunt clare și poate fi folosit în lumina soarelui fără probleme, se poate citi orice pe el.

Din moment ce este un touchscreen, poți să navighezi prin meniu pe orizontală. Dacă te pierzi prin marea de opțiuni a meniului, brățara are două butoane fizice  care pot fi folosite: unul te aduce înapoi la meniul precedent iar celălalt la ecranul principal – home screen.

Samsung Gear Fit 2 – ce soft alimentează brățara de 1000 de lei?

În acest moment, Samsung Gear Fit 2 rulează Tizen OS, nu Android Wear și NU poate fi conectată la telefon prin intermediul aplicației Android Wear. Cei care doresc să utilizeze această brățară în paralel cu un smartphone Android, trebuie să știe că vor avea nevoie de un dispozitiv Samsung Galaxy cu Android 4.3 sau superior și minim 1.5 GB RAM. Dacă deții un telefon care nu este Samsung Galaxy, este alt soi de Samsung, și dorești să-l folosești cu această brățară, e musai să aibă minim Android 4.4 instalat.

Oricum, în viitorul apropiat, Samsung are de gând să ofere aplicația Gear și celor care au alte dispozitive, nu neapărat Samsung. Nu se știe dacă va fi disponibilă și pentru iOS.

Samsung Gear Fit 2 – care sunt componentele interne?

Samsung Gear Fit 2 beneficiază de un procesor dual-core Exynos 3250 la 1 GHz. Cât despre memoria RAM, 512 MB sunt suficienți pentru ca magia să se înfăptuiască. Memoria internă este de 4 GB și printre funcțiile cele mai importante se numără un monitor pentru bătăile inimii, GPS, giroscop, barometru, accelerometru ca să putem număra pașii, înălțimea sau distanța. Cei care doresc, pot umple memoria internă de 4 GB cu mp3-uri pe care să le asculte cu ajutorul unor căști Bluetooth.

Samsung Gear Fit 2-  cât ține bateria?

Bateria acestei brățări este una destul de mică, doar 200 mAh dar care potrivit celor de la Samsung, ar trebui să alimenteze brățara timp de 3 zile continuu. În standby, brățara ar trebui să supraviețuiască vreo 5 zile.

Samsung Gear Fit 2 – merită banii?

Ei bine, cred că brățara poate fi considerată drept una de lux iar funcțiile avansate par să susțină prețul destul de mare. Samsung Gear Fit 2 nu este pentru oricine, este o brățară fitness premium care din punctul meu de vedere, merită banii doar dacă ești genul de persoană care cumpără și un Samsung Galaxy Note 7 sau un Samsung Galaxy S7 Edge și cu această afirmație cred că am spus totul…

Mișto

  • Memorie internă 4 GB
  • Design foarte calitativ
  • Funcții foarte utile

Nașpa

  • Prețul prea mare
  • Bateria ține prea puțin
  • Obligatoriu telefon Android (Samsung)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here