Home Diverse Închirierile în Cluj sunt o adevărată provocare – top sfaturi pentru închirieri...

Închirierile în Cluj sunt o adevărată provocare – top sfaturi pentru închirieri avantajoase

1169
0
Cluj

În ultimii 3 ani cel puţin, taxele universitare în Cluj s-au cam păstrat la acelaşi nivel. Reprezentanţii centrelor universitare ştiu că pe piaţa clujeană, o dată cu marele interes al studenţilor de a face parte din rândul celor înscrişi aici, a crescut şi piaţa imobiliară. Locurile în cămine sunt atât de rare încât pe măsură emoţiilor de a fi pe lista celor acceptaţi la universitate sunt şi emoţiile de a primi decizia de distribuire a unui loc în unul din căminele disponibile.

Piaţa imobiliară este pregătită să facă faţă valului imens de studenţi în mod special, ce sunt mereu în căutare de chirii. Doar că, o dată cu cererile foarte mari, sunt şi preţurile mari. Marele dezvantaj, mai ales pentru studenţii care nu lucrează sau nu au ajutor financiar din partea părinţilor, este că preţurile îi cam usutur la buzunare.

Iată câteva sfaturi din partea experţilor imobiliari Compari Imobiliare, pentru ca segmentul de apartamente de inchiriat Cluj să fie unul uşor de triat până la  o alegere potrivită.

Împarte chiria

Un apartament oferă mai multă independenţă, libertate, confort. Sunt aspecte importante şi pentru că per general programul unui student nu este tocmai fix şi acelaşi în fiecare zi. Aşadar, de preferat să existe astfel de caracteristici. Pentru a fi o situaţie echilibrată şi din punct de vedere financiar împărţirea chiriei este o soluţie. În astfel de cazuri apartamentele cele mai căutate sunt cele de 2 camere, respectiv pentru 2 persoane.

Alege zona

Clujul este unul din acele oraşe care, cel puţin în 2017, a cunoscut creşteri foarte mari pe piaţa imobiliară. Dar nu porni la drum cu dezamăgirea aceasta. Spre exemplu, portalul celor de la Compari Imobiliare include statisticile zilnice cu privire la preţurile pe piaţă. Aici aflăm că în Cluj estimările la închirieri arată un preţ de 3 €/mp pentru zona de Vest şi chiar şi de 15 €/mp în Nord. Un preţ de mijloc îl vei găsi în zona Aurel Vlaicu sau Dâmbul Rotund cu 6 €/mp.

Cerinţe de confort

Un alt aspect ce va influenţa plata chiriilor îl reprezintă confortul oferit de apartamentul ales. Dacă este sau nu o construcţie nouă, dacă este sau nu mobilat şi eventuale modernizări vor fi aspecte care vă ajută să speculaţi preţul impus de proprietar. Aşadar, negociaţi în funcţie de nevoi, de ceea ce vi se pune la dispoziţie.

Nu în ultimul rând, pentru a putea fi mai siguri pe alegere, ar fi de preferat să cereţi proprietarului contract de închiriere. Asta va pune la adăpost ambele părţi, când se vor specifica toate detaliile acestei înţelegeri, cu parafa oficială. De asemenea, se vor stabili clar care sunt cerinţele şi îndatoririle de ambele părţi, precum şi orele de vizite sau modul de folosire şi întreţinere a spaţiului închiriat. Tocmai de aceea este cu atât mai indicat să va alegeţi un expert imobiliar care să vă ajute atât în selecţie cât şi până la punctul final de închiriere a unui apartament în Cluj.

Pentru cei interesaţi, portalul compariimobiliare.ro include pentru zona Cluj 12,7 mii de anunţuri de apartamente pentru închiriere, 300 de garsoniere, precum şi alte anunţuri pentru spaţii sau terenuri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here