Home Aplicatii Android Google Maps face explorarea orașelor o joacă de copii

Google Maps face explorarea orașelor o joacă de copii

1847
0
Google Maps

În momentul în care Google îmbunătățește serviciile sale o face într-un mod destul de tacit. Mai mult ca sigur mulți dintre voi nu ați observat schimbările incredibile implementate pe Google Maps. Ei bine, vom discuta puțin despre aceste schimbări și le vom prezenta pe scurt. Una dintre ele este adăugarea ariilor de interes „areas of interest”. Aceste locații alese de un algoritm Google ar putea schimba pentru totdeauna modul în care oamenii vizitează orașele.

Poate că ai observat faptul că Google Maps a pus pe hărți acele zone portocalii. Aceste zone reprezintă zone de interes: economic sau cu activitate socială intensă, fie un magazin, un bar sau un restaurant, ceva turistic, etc. Dacă veți traversa Berlinul pe Google Maps, veți vedea că aceste zone de interes sunt destul de precise, scoțând în evidență zone foarte populare. Nu este un algoritm perfect, unele orașe sunt în întregime portocalii, dar Google cu siguranță va îmbunătăți această funcție. Și să nu uităm că Google până la urmă este o firmă de publicitate, nu de cartografiere.AndroidPIT-google-maps-areas-of-interest-1-w782

La prima vedere, este o funcție destul de utilă pentru că te scutește de multă bătaie de cap și planificare amănunțită și cu siguranță ne putem folosi de ea în momentul în care devenim turiști prin Europa. Pe lângă aceste schimbări, Google a mai umblat și la aspectul fizic al aplicației Maps, conturul drumurilor, culoarea temei au fost modificate astfel încât aceste zone portocalii, de interes, să poată fi diferențiate destul de clar.

Ce crezi despre aceste „zone de interes”? Sunt utile sau chiar merită anonimatul?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here