Home Aplicatii Android 3 aplicații alternative pentru testarea telefoanelor Android

3 aplicații alternative pentru testarea telefoanelor Android

2788
0
testarea telefoanelor

Pe lângă AnTuTu, Geekbench sau Vellamo, mai există destul de multe aplicații destinate testării telefoanelor/dispozitivelor Android rămase parcă în fundal. Ideea este că lipsa lor de popularitate nu le face neapărat niște aplicații mai slabe decât cele 3 precizate mai sus. Așadar, în cele ce urmează vom discuta despre 3 aplicații diferite cu ajutorul cărora vei putea să-ți faci o părere despre performanța dispozitivului tău Android.

  1. PCMark

De PCMark ați mai auzit probabil în lumea computerelor. Ei bine, producătorul celebru are și o aplicație Android  extraordinară cu care puteți testa telefoanele Android. E genul de pachet all in one  și testează performanța telefonului în editare foto, vizualizare de clipuri, navigare pe internet și nu în ultimul rând editare de documente.PCMARK1-w782

Cred că vă puteți da seama că PCMark este o aplicație puțin diferită. Nu se bazează pe testarea procesorului, ci pe testarea telefonului în timpul unor sarcini destul de relevante. De asemenea, aplicația va testa și bateria în baza criteriilor de mai sus, dar dacă vrei să faci asta trebuie să te asiguri că ai timp liber. Va dura mult. De asemenea, pentru ca testul să înceapă ai nevoie de minim 80 % baterie în telefon. Instalarea are doar 25 MB, dar pentru diferite teste se va extinde până la 400 MB.

Descarcă aplicația de AICI

  1. MobileXPRT 2015

Aplicațiile de editare foto pot să fie catastrofale în ceea ce privește consumul de resurse pe Android. E nevoie de multă putere de procesare pentru a transforma niște instantanee în ceva prelucrat. Aici intervine MobileXPRT 2015. Această aplicație evaluează 5 procese legate de editarea foto:

  • Crearea de slide-uri
  • Crearea de colaje
  • Efecte
  • Recunoașterea facială
  • Criptarea conținutului personalXPRT1-w782

Fiecare dintre cele 5 categorii primește o notă, iar combinate cele 5 duc la un anumit total. E o unealtă destul de simplă care rulează atât pe procesoare de 32 biți cât și pe procesoare de 64 biți iar dacă dorești să o instalezi ai nevoie de Android 4.4 KitKat sau mai nou. Ca și PCMark, instalarea are doar 18 MB dar în timpul testelor spațiul ocupat poate să se mărească până la 200 MB.

Descarcă de AICI aplicația.

  1. JetStream

JetStream reprezintă o suită de teste bazate pe scripturi Java care evaluează performanța browserului din telefonul tău. Pentru teste folosește taskuri reale simulate iar la final acordă niște note parametrilor, evident, o notă mai mare va însemna un scor mai bun și un telefon mai performant. Un alt avantaj ala cestei aplicații este faptul că nu se downloadează. Se rulează pur și simplu în browserul dispozitivului tău Android. Tot ce trebuie să faci este să accesezi acest link și să apeși start.JETSTREAM-w782

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here