Home Tutoriale Cum scapi de aplicațiile preinstalate de producător fără root

Cum scapi de aplicațiile preinstalate de producător fără root

6987
1
aplicațiile preinstalate de producător

Bloatware se numește măgăria asta prin care tone de aplicații sunt instalate pe telefoanele mobile de către producător iar tu, ca utilizator, ești obligat să le suporți întrucât nu ai cum să le dezinstalezi. Ei bine, unii aleg să rooteze telefonul ca să capete permisiunile necesare dezinstalării acestor aplicații, însă este o operație destul de riscantă care duce automat și la pierderea garanției dispozitivului, să nu mai zic de posibilitatea de a strica permanent telefonul.

Care este cea mai simplă metodă prin care poți scăpa de aplicațiile preinstalate fără root

Ei bine, nu e nevoie să instalezi nici o aplicație, nu e nevoie să conectezi telefonul la calculator pentru operațiuni alambicoase. Tot ce trebuie să faci este să urmezi câțiva pași simpli după cum urmează:

  • Intră la setările telefonului și caută Application manager sau Manager de aplicații în română
  • Mergi la tabul ALL
  • Selectezi aplicațiile care nu te interesează și dai Turn Off

O dată oprite, aceste aplicații pierd și update-urile, dispar din toate meniurile posibile și imposibile ale telefonului tău și nu te vor mai deranja niciodată. Ele rămân în telefon dar pierzând update-urile vor ocupa mult mai puțin spațiu în memorie. De asemenea, nu vor mai consuma nici resurse aiurea-n tramvai ca în trecut.

Dacă este mai bună metoda asta față de root, nu-mi dau cu părerea pentru că root mi se pare o operațiunea prea riscantă. Și oricum dacă ai un telefon destul de vechi la care nu mai ai garanție, nu cred că root și eliminarea Bloatware  te vor ajuta prea mult. Este un telefon forjat cu un Android destul de bătucit, asemenea vânătăilor unui măr care cade din copac și se lovește de toate bordurile.

Eu sincer prefer această metodă de dezactivare a aplicațiilor și pentru că aplicațiile oprite după cum puteți vedea în imaginile de mai jos nu ocupă cine știe ce spațiu, așa că eliminarea lor completă prin rootare nu mi se pare o soluție mult mai bună.

2016-03-11 13.09.54
Mergi la Application Manager
2016-03-11 13.11.26
Selectează aplicația și alege Turn Off
2016-03-11 13.10.58
Așa arată aplicațiile oprite

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here