Home Tutoriale Probleme Facebook Messenger și soluții

Probleme Facebook Messenger și soluții

10708
0
Messenger

De ceva vreme Messenger a început să se desprindă din ce în ce mai mult de aplicația Facebook în sine. A devenit astfel cea mai bună aplicație pe acest sector , capabilă să concureze cot la cot cu WhatsApp. Totuși, independența costă. Costă baterie și memorie, existând o mulțime de probleme agasante și deloc ușor de rezolvat, probleme pe care le vom trece și noi în revistă alături de soluțiile care se impun.

Facebook Messenger îți omoară telefonul

Nu este o problemă descoperită chiar ieri, faptul că Facebook Messenger consumă mai multă baterie și mai multă memorie RAM de cât ar trebui. Care să fie cauza? Păi simplul fapt că aplicația caută să sincronizeze notificările și mesajele foarte des. Chiar și atunci când nu ai semnal sau telefonul nu este folosit, aplicația caută în continuare notificări și mesaje. Aplicația ocupă și destul de mult spațiu în memoria internă a telefonului, peste 100 MB.

Care este soluția? Păi dezinstalează aplicația și folosește un shortcut către site-ul Facebook. Mai departe, trebuie să permiți site-ului să trimită notificări push  dacă dorești să fii la curent cu tot ce mișcă pe Messenger. Poți de asemenea instala aplicații de genul Metal sau Tinfoil , aplicații care îți oferă aceeași funcții pentru Messenger, doar că nu consumă atât de multe resurse.

Nu poți trimite sau primi mesaje

Dacă vrei să trimiți un sticker sau un mesaj și acestea nu se trimit, asigură-te că aplicația Messenger este la zi cu ultimele update-uri. Ca să verifici asta, mergi la Google Play Store – My apps & games – Messenger – Update.

Au dispărut mesaje sau o parte din mesaje

Dacă ai șters din greșeală mesajele, s-au dus pentru totdeauna. Nu le mai poți recupera. Însă poate ai baftă și doar le-ai arhivat. Ca să vezi dacă sunt arhivate, mergi la varianta desktop sau mobilă și da-i un click pe mesaje, apoi See all > More > Archived (pentru desktop), sau mergi la mesaje – See all messages – scroll down  apoi apasă View Archived Messages (varianta mobilă)

Aplicația Messenger nu funcționează

Fie că discutăm despre epicul mesaj Unfortunately Facebook Messenger has stopped, ori pur și simplu aplicația nu pornește, încearcă să ștergi memoria cache  și datele. Ca să faci asta, mergi la Settings > Applications > Application manager > All > Messenger și apasă Clear Data și Clear Cache.

Dacă nici această măsură nu funcționează, dezinstalează aplicația cu totul din Settings > Applications > Application manager > All > Messenger – Uninstall, apoi instaleaz-o din nou din Play Store.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here