SHARE
Messenger

De ceva vreme Messenger a început să se desprindă din ce în ce mai mult de aplicația Facebook în sine. A devenit astfel cea mai bună aplicație pe acest sector , capabilă să concureze cot la cot cu WhatsApp. Totuși, independența costă. Costă baterie și memorie, existând o mulțime de probleme agasante și deloc ușor de rezolvat, probleme pe care le vom trece și noi în revistă alături de soluțiile care se impun.

Facebook Messenger îți omoară telefonul

Nu este o problemă descoperită chiar ieri, faptul că Facebook Messenger consumă mai multă baterie și mai multă memorie RAM de cât ar trebui. Care să fie cauza? Păi simplul fapt că aplicația caută să sincronizeze notificările și mesajele foarte des. Chiar și atunci când nu ai semnal sau telefonul nu este folosit, aplicația caută în continuare notificări și mesaje. Aplicația ocupă și destul de mult spațiu în memoria internă a telefonului, peste 100 MB.

Care este soluția? Păi dezinstalează aplicația și folosește un shortcut către site-ul Facebook. Mai departe, trebuie să permiți site-ului să trimită notificări push  dacă dorești să fii la curent cu tot ce mișcă pe Messenger. Poți de asemenea instala aplicații de genul Metal sau Tinfoil , aplicații care îți oferă aceeași funcții pentru Messenger, doar că nu consumă atât de multe resurse.

Nu poți trimite sau primi mesaje

Dacă vrei să trimiți un sticker sau un mesaj și acestea nu se trimit, asigură-te că aplicația Messenger este la zi cu ultimele update-uri. Ca să verifici asta, mergi la Google Play Store – My apps & games – Messenger – Update.

Au dispărut mesaje sau o parte din mesaje

Dacă ai șters din greșeală mesajele, s-au dus pentru totdeauna. Nu le mai poți recupera. Însă poate ai baftă și doar le-ai arhivat. Ca să vezi dacă sunt arhivate, mergi la varianta desktop sau mobilă și da-i un click pe mesaje, apoi See all > More > Archived (pentru desktop), sau mergi la mesaje – See all messages – scroll down  apoi apasă View Archived Messages (varianta mobilă)

Aplicația Messenger nu funcționează

Fie că discutăm despre epicul mesaj Unfortunately Facebook Messenger has stopped, ori pur și simplu aplicația nu pornește, încearcă să ștergi memoria cache  și datele. Ca să faci asta, mergi la Settings > Applications > Application manager > All > Messenger și apasă Clear Data și Clear Cache.

Dacă nici această măsură nu funcționează, dezinstalează aplicația cu totul din Settings > Applications > Application manager > All > Messenger – Uninstall, apoi instaleaz-o din nou din Play Store.

Articole Recomandate

Ți se pare că anumite iconițe de la aplicații sunt urâte? Iată cum poți să le sc... Din păcate, atunci când vine vorba despre gusturile oamenilor în materie de design, acestea sunt foarte diferite. Din această cauză, e posibil ca unor...
Telefonul scăpat în apă. Se mai poate repara? Iată câteva idei cu care îl poți s... Inima îți stă în loc în momentul în care telefonul îți cade în chiuvetă, veceu, cadă, piscină sau orice alt mediu în care este acoperit complet de apă...
Cum dai share location prietenilor tăi pe Android? Se întâmplă de multe ori să te afli pe o stradă sau într-o regiune ale cărei detalii în ceea ce privește adresa nu le cunoști. Să împărtășești  locați...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here