Toti detinatorii de smartphone au fost cel putin o data scosi din minti de mesajul primit pe display, care anunta memoria ocupata in totalitate. Solutia? Trebuie stergi aplicatii, poze, videoclipuri si asa mai departe astfel incat sa iti poti instala un joculet pe telefon. Ei bine, a aparut o solutie la aceasta problema destul de agasanta, sub forma Nextbit Robin. Fiecare telefon Nextbit Robin isi poate mari memoria interna cu 100 GB in cloud, o metoda care se pare ca da roade…
Nextbit Robin – Pret
Telefonul Nextbit Robin costa 399 dolari si poate fi cumparat incepand cu data de 18 februarie
Nextbit Robin – Design si calitate de constructie
Sincer, nu-ti prea dai seama exact ce telefon tii in mana. Are o forma destul de patratoasa si inzestrat cu un display care ocupa 80% din partea din fata. Totusi, in anumite privinte Nextbit Robin se distinge foarte usor de alte dispozitive in primul rand prin culoare si forma. Cel care a proiectat telefonul este Scott Croyle, fost designer HTC. Per total, are un design placut si frumos, cu doua boxe, una in partea de sus si una in partea de jos a display-ului, pe partea din fata. Asemenea HTC…
Pe spate avem camera de 13 MP cu un Led bi-color. Pe capacul din spate, exista o pictograma ce simbolizeaza cloud – un norisor si cateva leduri mici care se aprind atunci cand se urca poze, aplicatii.
Butonul de Power este amplasat pe lateral, asemenea slotului SIM. Nu are slot pentru microSD, nici nu ar avea rost din moment ce ai 100 GB in Cloud. Mai exista un jack de 3.5 mm si un USB Type C care spre deosebire de cel de pe OnePlus 2, chiar este un USB 3.0 real. A, bateria e de 2680 mAh… Uitasem de ea.
Nextbit Robin – Display
Discutam despre un display de 5.2 inch IPS Full HD. Nu este o rezolutie mica deloc, ecranul este destul de luminos si are unghiuri de vizualizare destul de bune. Este un display bunicel. Nu sunt de acord deloc cu rama neagra din jurul display-ului. Parca strica tot farmecul. Din punctul de vedere al protectiei, avem Gorilla Glass 4.
Nextbit Robin – Software
Telefonul vine cu o versiune customizata de Android 6.0 Marshmallow. Functia cea mai interesanta este aceea de mutare automata in cloud a aplicatiilor pe care nu le folosesti. Mare atentie insa, telefonul va muta in cloud APK fara datele respectivului utilizator. Nu-i bai, cand le descarcati din nou din cloud veti avea toate datele ca si inainte. De asemenea, aplicatiile se sincronizeaza destul de bine cu cloud-ul, nu exista motive de ingrijorare.
Nextbit Robin – Performanta
Telefonul este asemenea LG G4 din punct de vedere al specificatiilor, asemenea Nexus X5 sau Blackberry Priv. Procesorul este un Snapdragon 808 hexa core, alaturi de 3 GB DDR3. Memoria interna este de 32 GB si vine la pachet cu cei 100 GB cloud storage… O data ce te conectezi la Wi-Fi, Nextbit Robin incepe sa sincronizeze datele si aplicatiile. Daca vreti sa comparam cu ceva, atunci trebuie sa stiti ca in teste este o idee mai rapid de cat Nexus X5. De mentionat ca Nextbit Robin nu are probleme cu supraincalzirea, asemenea lui Nexus 5X.
Nextbit Robin – Camera Foto
Specificatiile sunt destul de bune, insa in teste, e departe de a se ridica la standardele asteptate. Are lag, cand deschizi galeria ti se afiseaza doar ultimele poze, daca vrei sa vezi toate pozele trebuie sa mergi inapoi la homescreen si sa intri in aplicatia Gallery. Este un bug, confirmat de cei de la Nexbit care au promis ca se vor ocupa de problema…
Zoom-ul este jalnic. Ca sa stiti. Totusi, camera e destul de ok daca discutam despre o utilizare normala, a unora nepretentiosi.
Nextbit Robin – Bateria
Bateria nu poate fi inlocuita. Cred ca se vede din poze ca telefonul este dintr-o bucata. Mare dezamagire, insa poate pe viitor cei de la Nextbit vor face si telefoane cu baterie detasabila. Discutam despre o baterie de 2680 mAh, ceva mai mare de cat a lui Samsung Galaxy S6. Din pacate, desi este mai mare, are mai putine ore de functionare de cat S6. Sa zicem ca se incadreaza undeva intre Nexus si MI3.