Home Diverse Blog de programator Iustin Paraschiv

Blog de programator Iustin Paraschiv

4376
0

Sa fii programator in ziua de azi nu mai e cine stie ce sfaraiala pentru ca poti intelege programarea si fara sa mai faci scoala, fara sa mai faci cursuri de calificare. Internetul ne sta la dispozitie si cei capabili sa inteleaga niste tutoriale postate de altii se vor descurca destul de bine atata timp cat au cunostinte elementare de operare PC.  Exista multe astfel de site-uri cu tutoriale si articole destinate programarii. Pe blogul lui Iustin Paraschiv cam asa ceva veti gasi, in special programare legata de internet.

Imi aduc aminte de vremea cand eram eu la scoala. Existau si atunci calculatoare prin laboratorul de informatica, niste 386 foarte foarte batrane care nici macar Windows nu suportau, 95. Erau bazate pe MS-DOS. Profesorii incercau sa ne explice limbajele clasice de programare cu care se construiau softuri pe calculator. Fara sa existe internet, nu exista nici notiunea de programator pentru aplicatii web. Aceasta notiune a aparut relativ recent, dupa anii 2002 cand internetul a inceput sa devina putin mai accesibil pentru majoritatea  oamenilor.

Ce poti invata exact de pe un blog de programator precum al lui Iustin Paraschiv?

In principiu, tot ce tine de programare. Intotdeauna am admirat oamenii care au facut cariera in acest domeniu pentru ca nu discutam despre un domeniu precum Matematica sau Limba Romania pe care o predai la scoala. Programarea si limbajele de programare sunt in continua dezvoltare. Ca sa fii bun in acest domeniu ai nevoie de foarte multa experienta dar si informare. Pe zi ce trece apar tot mai multe noutati in programare si pentru performanta ai nevoie de pasiune pentru asa ceva.

E clar ca doar oamenii cu pasiune pentru programare pot sa devina foarte buni, intrucat in ziua de azi nu e de ajuns sa stii programare software si atat, sau programare web si atat. E nevoie de o imbinare intre cele doua lumi. Astfel, ca sa raspundem la intrebarea de mai sus, respectiv ce poti sa inveti exact de pe blogul lui Iustin Paraschiv, discutam despre HTML, Java, C++, Flash, PHP, SQL, CSS si nu in ultimul rand .NET.

Cum puteti lua contact cu Iustin Paraschiv?

Sunt sigur ca multi dintre voi nici nu ati auzit de unele limbaje enumerate mai sus, insa nu e timpul pierdut. In cazul in care pe viitor veti constata ca va pasioneaza, puteti lua contact cu Iustin Paraschiv in cazul in care blogul acestuia va forma in jur o comunitate. Afli totul despre Iustin Paraschiv accesand linkul de mai devreme si cu siguranta vei gasi un om dispus sa te ajute in ceea ce faci sau sa te indrume in cazul in care ai o problema de programare si nu ii dai de ca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here