SHARE
Cum ascunzi albume foto

Pozele pe care le facem cu telefoanele noastre sunt destul de importante pentru noi, uneori atât de importante astfel încât nu vrem să aibă absolut nimeni acces la ele. Pe la noi mai e moda asta cu „Dă-mi și mie să mă uit la telefonul tău” sau ceva de genul și ca să nu fii nașpa, tu dai telefonul.

Evident primele lucruri la care cineva se va uita în telefonul tău vor fi mesajele SMS și fotografiile. Dacă SMS-uri nu prea mai trimite nimeni în ziua de azi, cu pozele poate fi o problemă. Prin telefon, poți să ai poze sexy ori cine știe ce alte minuni care nu trebuie văzute de nimeni.  Astfel, iată cum ascunzi de ochii curioșilor albumele cu pricina.

Gallery Lock

Poți folosi aplicații pentru a ascunde pozele și clipurile video printr-o simplă parolă. E cel mai simplu și presupune un setup minim. Practic, pui toate fotografiile pe care vrei să le ascunzi într-un album separat în aplicația Gallery Lock.

Odată instalată aplicația Gallery Lock, creează un folder nou (default pin este 7777) și numește-l cumva. Intră în folderul nou creat  și începe să adaugi fotografii din galeria de imagini. Asta-i tot. Singurul inconvenient va fi acela că va sta foarte mult să citească toate pozele din galerie. Eu aveam doar 501 și a stat câteva minute bune. Vedeți mai jos imagini cu pașii corespunzători.

2016-06-22 15.05.19
Introdu codul PIN 7777
2016-06-22 15.05.27
Crează un folder nou

2016-06-22 15.05.33
Alege un nume pentru folder

2016-06-22 15.05.56
Adaugă fotografiile
2016-06-22 15.12.49
Selectează din galerie fotografiile
2016-06-22 15.34.39
Așa apar după ridicarea restricției

Descarcă aplicația de aici

Astro File Manager

Poți ascunde fișierele și prin intermediul unui file manager, sunt niște pași de asemenea destul de simplu. Descarcă și apoi lansează aplicația. Mergi la folderul în care ai pozele cu pricina. Acum, ține apăsat folderul pe care vrei să-l ascunzi pentru a-l selecta. După ce l-ai selectat o să apară un meniu de genul 3 puncte verticale in colțul din treapta sus al ecranului. Alege Rename  și scrie .nomedia.

Nu uita punctul dinaintea literelor, este foarte important. Asta-i tot. Dacă vrei să vezi folderul cu pricina mergi în aplicația Astro la View Settings – Advanced. Bifează show hidden files și ar trebui să poți vedea folderul cu pricina în aplicație. Dacă vrei să-l readuci la starea inițială și să-l vezi ți în galerie, redenumește folderul cu ceva ce nu are un punct în fața sa.

2016-06-22 15.35.52
Mergi în folderul cu fotografii
2016-06-22 15.35.59
Alege opțiunea RENAME
2016-06-22 15.37.27
Mergi la View Settings pentru a ajunge la opțiunea de afișare a fișierelor ascunse
2016-06-22 15.37.37
Bifează show hidden files pentru a putea vizualiza fișierele ascunse

Descarcă aplicația de aici.

Articole Recomandate

Vrei să ascunzi ceva în telefon? Fii atent la această funcție specifică Huawei H... Dacă ai un telefon Android, există câteva modalități de a ascunde anumite date: muzică, poze, filme, documente text, etc. Ei bine, telefonul Honor al ...
Cum elimini bara Google Search pe telefoanele Android Google are un obicei de enervant prin care obligă utilizatorii de telefoane/tablete Android să folosească serviciile/aplicațiile lor. Acesta este și m...
Cum calibrezi busola pe telefonul Android? Tuturor ni s-a întâmplat chestia asta, să încerci să folosești GPS-ul și aplicația să nu te îndrume către direcția potrivită, să se miște aiurea sau d...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here