SHARE
alitatea sunetului pe Android

Dacă alegerea unei aplicații superioare pentru muzică sau modificarea setărilor audio de bază din sistemul de operare Android nu v-au ajutat să aveți parte de o mai bună calitate a sunetului, în cele ce urmează vom discuta despre încă 3 sfaturi destul de utile.

  1. Instalează un EQ – egalizator dedicat

Majoritatea setărilor audio din majoritatea telefoanelor mobile sunt cel puțin jalnice, cu mici excepții precum Sony și OnePlus 2. Chiar dacă setările clasice din telefoane includ și un egalizator, în 99% din cazuri acesta funcționează doar cu aplicația muzicală default cu care telefoanele vin din fabrică. Ei bine, ai posibilitatea să instalezi un egalizator mai de doamne-ajută precum Music Volume EQ sau Bass Booster. Le poți descărca din Google Play Store.

  1. Atenție la poziția boxei

Poate că pare un sfat prostesc sau copilăresc, însă dacă ți se pare că telefonul tău are o calitate a sunetului nasoală trebuie să știi în primul rând unde are boxa. E posibil ca sunetul să fie slab pentru că astupi cu mâna difuzorul, ori în momentul în care-l pui pe masă îl pui cu boxa în jos. Din păcate încă se mai fabrică telefoane ale căror difuzoare pot fi astupate în simpla utilizare.

  1. Vezi dacă boxa este obstrucționată

Este foarte posibil ca uneori, o carcasă de protecție sau un bumper să blocheze sunetul boxelor. Din păcate în ziua de azi producătorii de telefoane nu au ajuns la un consens cu producătorii de accesorii GSM astfel încât să nu se mai saboteze unii pe ceilalți. De fapt cred că aici este mai mult vina producătorilor de carcase și huse, nu sunt atenți la setările telefoanelor.

  1. Folosește căști

Din păcate există foarte multe telefoane au un sunet foarte slab calitativ iar singura opțiune să poți asculta muzică la ele rămâne căștile. Dacă vei cumpăra niște căști ceva mai bunicele cu siguranță vei avea parte de o experiență mult mai frumoasă și sufletul tău de meloman va fi mult mai împăcat.

Articole Recomandate

Cum să oprești zgomotul produs de camera foto la diferite modele de telefoane An... Zgomotul camerei foto pe telefoanele Android poate să fie de multe ori enervant, în special în situația în care vrei să faci poze fără ca cei din jur ...
Cum să îmbunătățești durata de viață a bateriei pentru Samsung Galaxy S8 și Sams... Cele două telefoane ale Samsung stau destul de bine la capitolul baterie deocamdată, mulți dintre voi veți spune că nu e nevoie de nicio intervenție d...
Cum repari portul audio de la telefon atunci când acesta nu mai funcționează Ai observat că portul audio de 3.5 mm de la telefonul tău Android nu mai funcționează? Ei bine, nu te speria. Problemele cu acel port nu sunt atât de ...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here