SHARE

Nokia 3310 a fost înviat din morți și a ajuns și pe rafturile magazinelor din România. Cred că nimeni nu s-ar fi așteptat ca cei de la Nokia să aducă în prim plan un asemenea telefon în anul 2017 dar stați liniștiți, prea puține asemănări mai sunt între fostul și actualul Nokia 3310.

Nokia 3310 a fost lansat pentru prima dată în septembrie 2000 și a fost vândut în peste 126 de milioane de exemplare, sunt niște cifre amețitoare.

Dar oare există motive pentru noi să cumpărăm acest telefon?

Ei bine, părerile sunt destul de împărțite pentru că nu discutăm despre un smartphone și nu discutăm nici despre exact același telefon care a făcut furori în România în urmă cu mulți ani. Este o versiune îmbunătățită și oarecum adaptată nevoilor contemporane.

Unul dintre motivele pentru care ai putea cumpăra un 3310 ar fi designul. Chiar dacă nu este un telefon avansat, chiar dacă nu arată ca precedentul, trebuie să recunoaștem că are un design destul de atrăgător. Display-ul este unul color și foarte luminos și vine la pachet cu celebrul joc Snake, joc ce a dus bătrânul Nokia 3310 pe culmile gloriei în trecut. Nu este clasicul Snake pe noul Nokia 3310, este o variantă de joc mult mai nouă dar e bună pentru nostalgici.

În România, telefonul poate fi cumpărat cu aproximativ 250 de lei, un preț destul de potrivit pentru ce oferă. Partea proastă este că nu-i un telefon 4G sau măcar 3G. Cei de la Nokia au adus pe piață în anul 2017 un telefon 2G de care nu se vor putea bucura de exemplu cei care au cartele Digi Mobil. Display-ul este un QVGA de 2.4 inci iar camera de pe spate este de doar 2 megapixeli.

Softul telefonului este un Series 30 care are la bază sistemul de operare Android. Ce surprinde este faptul că telefonul are un slot pentru card MicroSD, fapt ce poate transforma acest dispozitiv retro într-un fel de iPod. Din punct de vedere al bateriei, 22 de ore de convorbire spun inginerii de la Nokia că va rezista acest 3310. Așadar, cui i se potrivește acest telefon și cine Dumnezeului ar da banii pe el? Există motive să cumperi așa ceva? Ei bine, da. Poate fi un telefon de rezervă foarte bun atât timp cât nu ai o cartelă exclusiv 3G, poate să fie un telefon pentru convorbire pentru cei care au obiceiul să vorbească mult la telefon iar bateria telefoanelor inteligente clar nu rezistă, poate să fie un telefon bun pentru cei care nu folosesc social media (să nu uităm că Facebook are 1 miliard de conturi iar pe planetă sunt 7 miliarde de oameni, nu toată lumea stă pe Facebook).

E clar că cei de la Nokia puteau să se implice un pic mai mult în dezvoltarea acestui dispozitiv și cred că dacă ar fi reușit să-i integreze măcar WhatsApp ar fi avut șanse mult mai mari pe o piață în care telefoanele trebuie să știe să facă de toate.

Articole Recomandate

Ce așteptări trebuie să ai de la un telefon Android de 1000 de lei? Un smartphone Android care costă 1000 de lei este departe de tot ceea ce înseamnă performanță uluitoare. Discutăm despre niște dispozitive de clasă me...
Întreținere elementară pentru telefoanele mobile Android Telefoanele mobile au nevoie de întreținere, mai ales dacă aparțin unor oameni care nu le schimbă prea des. De exemplu, eu am un ritm de cumpărat disp...
De ce nu mai testez telefoane Android – Editorial Alex Ciocan În trecut, am testat câteva telefoane mobile cărora le-am făcut review pe acest blog. Probabil mulți dintre voi v-ați întrebat de ce nu mai par astfel...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here