Home Editorial La ce poți folosi NFC?

La ce poți folosi NFC?

5269
0
NFC

Foarte mulți dintre noi avem NFC la telefonul mobil, însă doar 5% și folosim această funcție. NFC a ajuns în România la mase mai de grabă prin intermediul acelui clip ridicol în care un tip susținea că antena NFC este de fapt un dispozitiv folosit de Guvern pentru a asculta telefoanele, amplasat în spatele bateriei Samsung. În rest, nimeni nu știa mai nimic despre NFC și sincer să fiu sunt singur că nici în ziua de azi nu există destulă transparență în ceea ce privește această funcție.

În cele ce urmează vom discuta pe scurt despre NFC, mai exact la ce poți folosi această funcție care deși este implementată de ani buni în telefoanele noastre, a stat cuminte în umbra Bluetooth.

Cum se folosește NFC

Pentru a folosi NFC, trebuie activat pe două telefoane apoi apropiate spate-n spate. Merge și cu Android Beam.

La ce poți folosi NFC

  1. Poți trimite un număr de telefon cuiva. E mult mai simplu de cât să îl dictezi, mai ales cuiva care are telefonul de puțină vreme și nu prea se pricepe la butonat.
  2. Poți trimite poze. Este exact același procedeu ca și în cazul contactelor de telefon. Dacă e util? Nu prea atâta timp cât există Bluetooth.
  3. Poți trimite documente. Documente precum PDF trebuie trimise musai prin Android Beam, pe care îl găsești în secțiunea Share.
  4. Poți direcționa pe cineva către aplicația ta preferată. Prin NFC, poți direcționa pe cineva către o aplicație din Play Store.
  5. Poți trimite locații Google Maps. Există multe situații în care ești rugat să dai direcții către o destinație. E foarte simplu să o cauți pe Maps apoi să o trimiți prin NFC celui care are nevoie.
  6. Poți face o plată. NFC poate fi folosit pentru a plăti diverse lucruri. Trebuie să îți creezi un card virtual în aplicația de la bancă (la ING așa se procesează) și ești bun de plată.

Acuma, probabil că observați și voi de ce NFC a rămas în umbra Bluetooth atâta amar de vreme. Are multe funcții comune cu Bluetooth iar cele interesante nu sunt încă disponibile peste tot în lume.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here