Home Editorial Comparație HTC 10 vs Nexus 6P

Comparație HTC 10 vs Nexus 6P

1606
0

HTC 10 nu este doar semnul renașterii producătorului HTC, dar este și cel mai apropiat aliat Google în acest moment. Sunt șanse foarte mari să vedem un Nexus fabricat de HTC în acest an, așa că mulți își pun întrebarea dacă telefonul de top al acestora este mai bun de cât actualul Nexus 6P. Iată o mică și sumară comparație între noul flagship al celor de la HTC și ultimul telefon Google.

HTC 10 vs Nexus 6P – design

Huawei a adus pe piață primul lor telefon integral din metal prin prisma acestui 6P, adăugând mai multă valoare în zona telefoanelor de clasă medie. Nexus 6P este un telefon de 5.7 inch, care deși există pe piață de ceva timp, nu e nici pe departe depășit.

HTC 10  de asemenea este fabricat din aluminiu, destinat celor care doresc rafinament și calitate. Tăieturile laterale sunt făcute în așa mod încât pus pe o suprafață orizontală, telefonul pare să leviteze pur și simplu. Ideea este că cele două telefoane seamănă la calitatea de construcție…

HTC 10 vs Nexus 6P – display

Nexus 6P are un display de 5.7 inch QHD AMOLED foarte bun. Culorile sunt saturate, luminozitatea este foarte bună, contrastul este acolo unde trebuie și cred că în linii mari, culorile sunt cele mai vii pe acest display al celor de la Huawei. Cred că e mai bun de cât cel de pe Samsung Galaxy S7.

Deși nu avem un display AMOLED pe HTC 10, întâlnim un Super LCD 5 pe care l-am mai văzut și în generațiile anterioare de telefoane HTC. E un display bun, dar mai slab de cât cel de pe Nexus 6p. Dimensiunea ecranului este de 5.2 inch.

HTC 10 vs Nexus 6P – performanță

Nexus 6P este un telefon care are deja o vârstă. A rupt tot în 2015 cu procesorul Snapdragon 810, placa video Adreno 430 și cei 3 GB Ram. Ei bine, nici în ziua de azi nu stă mai prost, poți rula absolut orice joc pe el fără să fie probleme de FPS.

HTC 10 pe altă parte, doar ce-a fost lansat, are specificații de Galaxy S7 și cred că la sectorul performanță îl putem declara câștigător. Are procesor Snapdragon 820, 4 GB RAM și placă video Adreno 530. Clar va depăși Nexus 6P dar în ce context? Adică unde se va vedea diferența cu adevărat? Ei bine, nu contează unde, importante sunt specificațiile.
HTC 102

HTC 10 vs Nexus 6P – camera foto

Nexus 6P are o cameră de 12 mpx, de fapt este de 12.3 mpx  și este cea mai bună cameră pe care a avut-o Nexus vreodată. Deși nu are stabilizator optic de imagine, cei de la Huawei au compensat prin introducerea unui auto-focus laser.

Surprinzător, HTC 10 are același senzor ca Nexus 6P: Sony IMX377. Să fie oare coincidență? Singurul lucru care le diferențiază este distanța focală, f/1.8 pentru HTC 10 pe lângă de f/2.0 pentru Nexus 6P. Deocamdată, nici un producător nu a venit cu o cameră mult superioară celor două.

HTC 10 vs Nexus 6P – bateria

Nexus 6P are o baterie de 3450mAh , cea mai mare de pe un telefon Nexus. Astfel, ai cel puțin 11 ore de utilizare serioasă până să rămâi fără curent. HTC 10 are o baterie mai mică, de doar 3000mah dar are de asemenea un display ceva mai mic chiar dacă nu este AMOLED.Nexus 6P

HTC 10 vs Nexus 6P – concluzie

Nexus 6P oferă un design unic, display impresionant și performanță destul de bună. HTC 10 pe altă parte are o dimensiune mai prietenoasă pentru cei cu mâini micuțe dar este de departe mai puternic din punct de vedere al performanței  având următoarea generație de tehnologie înglobată.

De asemenea prețul dintre cele două este destul de diferit, Nexus 6P este cu cel puțin 40% mai ieftin. În concluzie, cred că aici totul se va rezuma la puterea de cumpărare pentru că deși HTC 10 are tehnologie de vârf, nu cred să fie cu mult mai performant de cât Nexus 6P, maxim 20%, poate nici atât. Depinde foarte mult contextul în care va fi folosit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here