SHARE
Project Tango

Realitatea virtuală a fost în prim plan pe la toate evenimentele tech de anul acesta, însă realitatea augmentată a luat startul la rândul ei și vine tare din spate. Project Tango este alt proiect al celor de la Google (am discutat în articolul trecut despre Project Ara) prin care doresc să demonstreze cât de serioși pot să fie în această nișă de dezvoltare a tehnologiilor revoluționare. Lenovo este compania care va scoate pe piață primul smartphone care face parte din Project Tango.

Ce este Project Tango

Project Tango este un proiect dezvoltat de Google menit să aducă realitatea augmentată pe telefoanele mobile și pe tablete. Folosește ideea de percepția adâncimii și detectarea mișcării 3D pentru a permite dispozitivelor să realizeze care sunt obiectele din jurul lor. Cu alte cuvinte, telefoanele recunosc realitatea din jur.

Există un kit pentru developeri ce le permite să construiască aplicații pentru Project Tango iar Lenovo este prima companie care vine cu un smartphone compatibil cu această tehnologie. Se pare că în luna iunie va fi lansat.

Lenovo Phab 2 Pro

Acesta este primul smartphone implicat în Project Tango, prezentat la Tech World 2016.  Este vorba despre un phablet cu display de 6.4 inci IPS, 4000 mAh baterie , 4 camere foto. Pe partea din față există o cameră de 8 Mpx iar cele 3 din spate sunt fiecare de câte 16 Mpx RGB, și dețin senzori pentru adâncime și pentru mișcare. Acestea măsoară spațiile dintre obiecte și creează argumente pentru ele, interacționează cu ele. Lenovo Phab 2 Pro va costa aproximativ 2500 de lei și va putea fi cumpărat din septembrie.

Ce este realitatea augmentată

Realitatea augmentată schimbă mediul din jur, îi pune un fel de mască. De exemplu poți să vezi un poster pe perete care nu se află acolo, poți să te uiți la un om și de fapt să îți apară un copac și invers. O clădire reală va putea fi transformată într-una de carton. Spre deosebire de VR, realitatea augmentată nu se desprinde prea mult de realitate, o schimbă parțial doar.

Articole Recomandate

LG V40 – telefonul Android care va avea 5 camere foto Strategia lansărilor celor de la LG e oarecum dificil de anticipat sau de urmat. Nu demult, compania a făcut o declarație prin care a anunțat că va la...
Câteva detalii despre Samsung Galaxy Note 9 Nu știu cum simțiți voi trecerea timpului, dar parcă ieri discutam despre Samsung Galaxy Note 4. Iată-ne puși în situația să aducem în prim plan detal...
Huawei Mate 10 Pro poate conduce o mașină Huawei duce un pas mai departe ideea de inteligență artificială prin intermediul noului cip Kirin 970. Întrebarea este dacă această inteligență artifi...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here