SHARE

Acest mesaj este destul de frecvent întâlnit mai ales de cei care au telefoane Android ceva mai vechi și este destul de enervant pentru că te uiți la memoria telefonului și observi că există suficientă.

Ei bine, vom discuta în cele ce urmează despre cum poți să scapi de acest mesaj enervant. Trebuie să știți că această eroare nu este o bazaconie, are la bază un sâmbure de adevăr. Iată cum scapi de mesajul „Memorie Insuficientă” pe telefonul tău Android.

Cum scapi de eroarea „memorie insuficientă” (insufficient storage available)

  1. Șterge memoria cache a aplicațiilor. Eu recomand să faci chestia asta manual, să te duci la fiecare aplicație în parte în Application Manager – selectezi aplicația – Storage – Clear Cache. (Android 6.0 Marshmallow). Soluția este destinată celor care nu pot să instaleze un utilitar din Play Store care să facă acest lucru.
  2. Instalează App Cache Cleaner – una dintre cele mai utile utilitare care poate să șteargă memoria cache a aplicațiilor dintr-un foc. E destinată celor care au suficient spațiu cât să o poată instala. E clar că dacă primești mesajul „memorie insuficientă” nu vei avea cum să instalezi absolut nimic până nu eliberezi un pic. O puteți descărca de AICI.appcache-cleaner
  3. Dezinstalează aplicațiile pe care nu le folosești. E posibil să fi rămas multe aplicații în telefonul tău care ocupă memoria aiurea deși nu le folosești, scapă de ele cât mai rapid.
  4. Șterge fișierele descărcate prin aplicații. De exemplu dacă folosești WhatsApp verifică unde și de descarcă aplicația cu pricina cu ajutorul unui File Manager. De asemenea valabil și pentru cei care folosesc Facebook Manager. Când cineva îți trimite o poză, e posibil să ți se salveze în telefon.
  5. Șterge imaginile și clipurile pe care le ai deja în cloud. Cei care folosesc Dropbox de exemplu sau orice alt utilitar prin care imaginile făcute cu camera foto a telefonului se urcă automat în cloud, pot să șteargă fotografiile din telefon întrucât sunt deja salvate în cloud, nu are rost să ocupi memoria degeaba, mai ales dacă sunt și filmulețe. Un clip de câteva minute la o calitate 1080p poate să ocupe lejer 500 MB spațiu pe card sau în memoria internă.

Articole Recomandate

Ți se pare că anumite iconițe de la aplicații sunt urâte? Iată cum poți să le sc... Din păcate, atunci când vine vorba despre gusturile oamenilor în materie de design, acestea sunt foarte diferite. Din această cauză, e posibil ca unor...
Telefonul scăpat în apă. Se mai poate repara? Iată câteva idei cu care îl poți s... Inima îți stă în loc în momentul în care telefonul îți cade în chiuvetă, veceu, cadă, piscină sau orice alt mediu în care este acoperit complet de apă...
Cum dai share location prietenilor tăi pe Android? Se întâmplă de multe ori să te afli pe o stradă sau într-o regiune ale cărei detalii în ceea ce privește adresa nu le cunoști. Să împărtășești  locați...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here