SHARE
telefon mai rapid

Telefonul tău Android începe să se miște din ce în ce mai greu și capătă senzația că s-ar trage din regnul melcilor? Ei bine, iată 7 pași simplu cu ajutorul cărora vei putea să scoți lenea din al tău telefon asemenea dracilor din oameni. Dacă pentru draci se folosește Acatistul Sf. Vasile, pentru Android se folosește logica și acțiunea.

Cum să ai un telefon mai rapid în 7 pași simplii

  1. Identifică problema. Ca să poți scăpa telefonul de lag trebuie întâi să afli care este cauza. Trepn Profiler este aplicația care pe poate ajuta în acest sens și care-ți oferă Info despre procesoare, traficul pe net, GPU și memoria RAM.
  2. Eliberează din spațiu. Toate aplicațiile instalate, toate pozele făcute vor umple memoria telefonului și evident, când acest lucru se va întâmpla, dispozitivul o să se transforme într-un melc. Dezinstalează toate aplicațiile pe care nu le folosești, pune-ți un card MicroSD.
  3. Scapă de widgets. Da, mă refer la celebrele widgets cu vremea sau calendar sau alte minuni. Acestea sunt o risipă de resurse fenomenală. Scapă de toate widget-urile nefolositoare, ideal ar fi să scapi de absolut toate, nu doar de unele.
  4. Dezactivează animațiile. Dacă folosești un launcher separat, dezactivează animațiile extra sau care sunt în plus. Acestea consumă memorie în plus și pot să împotmolească telefonul.
  5. Închide aplicațiile și eliberează memoria RAM. Multi-tasking-ul este cel care poate ucide chiar și cele mai performante telefoane. Închide toate aplicațiile pe care le ai deschise și pe care nu le folosești și eliberează apoi memoria RAM.
  6. Resetează dispozitivul. Uneori este bine să mai resetezi și dispozitivul, pentru că de-a lungul timpului pot să apară erori în funcționare ce pot să aducă lagul. Așa scapi și de memoria cache.
  7. Investigații amănunțite. Dacă după cei 6 pași de mai sus telefonul nu își revine, e nevoie de o investigație mai amănunțită. E posibil ca răspunsul să vină din partea aplicației care consumă cel mai mult curent. Mergi la RAM usage în Settings și vezi la Apps sau App Manager ce se petrece. Dacă ai activat Developer Options, poți accesa Process Stats pentru detalii și mai numeroase.

Articole Recomandate

Ți se pare că anumite iconițe de la aplicații sunt urâte? Iată cum poți să le sc... Din păcate, atunci când vine vorba despre gusturile oamenilor în materie de design, acestea sunt foarte diferite. Din această cauză, e posibil ca unor...
Telefonul scăpat în apă. Se mai poate repara? Iată câteva idei cu care îl poți s... Inima îți stă în loc în momentul în care telefonul îți cade în chiuvetă, veceu, cadă, piscină sau orice alt mediu în care este acoperit complet de apă...
Cum dai share location prietenilor tăi pe Android? Se întâmplă de multe ori să te afli pe o stradă sau într-o regiune ale cărei detalii în ceea ce privește adresa nu le cunoști. Să împărtășești  locați...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here